Velünk az Isten! – 2015. febru r 16.

“M s juhaim is vannak n kem, a melyek nem ebb l az akolb l val k: azokat is el kell hoznom, s hallgatnak majd az n sz mra; s l szen egy akol s egy p sztor.” (J n 10,16)

Egy anekdota szerint egy r mai katolikus ember kopogtat a Mennyorsz g ajtaj n. Kinyitj k neki az ajt t, odaadj k a 25- s szoba kulcs t, de r k tik, hogy halkan besz ljen, nehogy a 22-es szob ban meghallj k. K s bb egy evang likus kopogtat ugyanott, megkapja a 24-es szoba kulcs t, de t is figyelmeztetik: halkan, nehogy meghallj k a 22-esben! Ezut n egy reform tus rkezik, t is beengedik, de amikor megkapja a 23-as szoba kulcs t s figyelmeztetik, nehogy hangoskodjon, mert meghallj k a szomsz d szob ban, megk rdezi: mi rt nem szabad a 22-es szob ban hallj k, hogy ott van? V laszk nt elmondj k neki, hogy ott bizonyos vall si k r (ide gondoljon mindenki, akit akar) tagjai vannak, akik azt hiszik, hogy csak k vannak ott egyed l.

Egy bk nt is a Mennyorsz gba l pve h rom meglepet s fog rni benn nket: 1. Akikr l azt gondolom, hogy ott lesznek, nem lesznek ott. 2. Akikr l gy gondolom, hogy nem lesznek ott, ott lesznek. 3. n is ott leszek. Csod latos.

Val ban olyan egys gr l besz l J zus, ami igaz n majd akkor fog beteljesedni, amikor lesz majd egy akol s egy p sztor. Sokf le aklot l thatunk ma szerte a vil gon: van hagymakupol s, meg g tikus st lus , van olyan, amelyen kereszt van, s olyan is, amin csillag- A l nyeg, hogy olyan juhok legyenek ott, akik ismerik a p sztort, s az hangj t meghallj k az let minden pillanat ban.

kumenikus imahetek id szak ban, ilyenkor, amikor h v sebb van, k l nb z felekezetek tagjai igyekeznek egy kicsit a szeretet meleg be sszeb jni. Egy apr cska jel ez arra n zve, ami meg fog majd val sulni akkor, amikor J zus visszaj n t lni l ket s holtakat. Addig is az igazi kumen azt jelenti: egy katolikus asszony bekopogtat egy reform tus asszonyhoz, k r t le toj st, s az ad neki. Azaz legink bb a meg lt hitben kellene megl tszania m r most az egys gnek. Isten seg tsen ebben! men!

R cz Ervin,

Erd d

Vélemény, hozzászólás?