Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2014. december 8.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2014. december 8.

“… ezt mondja az Asr…” Jer 46,23.28

Olvas sra: Jer 46,13-28

Egy pog ny n p elleni pr f cia, melyben Jeremi son kereszt l a j v be enged betekint st Isten, ugyanakkor egy Izr elhez is sz l zenetsor, csup n n h ny, m gis vigasztal gondolat.

s k zben k tszer is ott a megjegyz s: ezt mondja az Asr. Nem Jeremi s gondolata ez, nem a pr f ta szuver n v lem nye, hanem Isten kijelentett akarata.

El sz r Egyiptom j v j t vet ti el re. J n Nabukodonozor, s elpuszt tja Egyiptomot, a h res, f nyes, nagy m lt orsz got. B szk k v rosaikra, isteneikre, hadi erej kre, m ez semmiv lesz az szaki n p puszt t sa ut n.

De meghallja-e ezt Egyiptom?

Amikor Isten a ma pog ny vil got sz l tja meg, hallgatnak-e r a szuperhatalmak, az egyre ink bb anyag-sorba ker l ember, vagy s keten menetel tov bb? Mert Isten ma is sz l!

M sodszor, a 28. versben m r Izr elhez sz l a pr f cia. Egyetlen gondolatot emeln k ki: “megfeny tlek t ged igazs gosan, mert nem hagyhatlak teljesen b ntet s n lk l“. Ezt is Isten mondja. Nem csak a pog nyt, de az v it is megsz l tja. s nem csak a vigasztal s, a “veled vagyok” biztat sa hangzik el, de az igazs gos Isten is megsz lal!

s a k rd s ugyanaz: meghalljuk-e?

Varga Botond,

Kisb bony

Szóljon hozzá