Velünk az Isten – 2023. június 1.

“…és azt kérdezték tőle: Milyen hatalommal cselekszed ezeket? Ki adott neked felhatalmazást arra, hogy ezeket cselekedd? Jézus így válaszolt: Én is kérdek egy dolgot tőletek, és feleljetek meg nekem, akkor megmondom nektek, hogy milyen felhatalmazással cselekszem ezeket.” (Mk.11, 28-29)

Mk.11,27-33

Miután Jézus Virágvasárnap királyként vonul be Jeruzsálembe és megtisztítja a templomot óriási ellenszenvet vált ki népének vezetőiből. Kérdéseiket a templomi tanítás közben csapdaként állítják neki.

Honnan van mindenhez hatalma? Hogy meri mások fölé helyezni magát és másokat irányítani? Kicsoda Ő, hogy Rá kell hallgassanak? Megkérdőjelezik hatalmát és kilétét!  Jézus Krisztus Atyjának templomában, a saját házában Tejhatalmát védi! Milyen szomorú!  Ezt az eseményt 3 evangélista is feljegyezte. Fontos volt nekik, hogy tisztázza magában viszonyulását Jézushoz az, aki olvassa vagy hallja e sorokat! Hogyan kérdezhettek ilyet Tőle? Hogyan viszonyulhattak így hozzá? Hogy merték így lenézni? – kérdezzük felháborodva mi, az Övéi.  Jézus a történet szerint kérdésre kérdéssel válaszol. Kérdezzük meg mi is magunkat! A te életed felett milyen hatalma van? Átadod neki a trónusod? Beleülhet a székedbe? Átadod az akaratod, engedelmeskedsz Neki? Engeded, hogy sepregessen, nem háborít fel, hogy borogatni mer a dolgaid között? Hallgatsz Rá? Figyelsz Rá a templomában? Egyáltalán eljutsz Oda, hogy meghallgasd? Szánsz Rá legalább 1 órát, és egy napot, hogy hódolj a Megváltód előtt, hogy hálát adj, hiszen érted jött! Téged szeretne megerősíteni Szentlelkével, neked készíti az Országát!  Van helye a szabadidődben?  A hosszított, tartalmas kikapcsolódásra lehetőséget adó hétvégén: szórakozási, kirándulási, sportolási és más lehetőségek mellett volt pünkösdöd?! Kicsoda Jézus, hogy Őt válasszam, hiszen lehet máskor is ünnepelni még, templomba menni, úrvacsorázni, a Szentlélekkel foglalkozni, főleg fiatal korban! Milyen szomorú, amikor a Világ Megváltójának a Tejhatalmát kell védenie még a saját házában is a világi hatalmakkal és múlandó dolgokkal szemben! A Bibliában három helyen is olvasható történet a mi okulásunkra íródott! Ne maradj Krisztusod válasza nélkül!

Csakis Általa lehetsz boldog gyermeke és lehet boldog a gyermeked, az általa uralt jövendőben!

Ámen.

Nagy Erika,

Sárközújlak

Vélemény, hozzászólás?