Velünk az Isten – 2023. január 27.

,,Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad.” (Ézsaiás 40,8)

Milyen örök dolgok vannak az életedben? Van-e egyáltalán ilyen? Mi van a házadban, ami örökké tart? Egyszer minden véget ér, minden elfogy, megszűnik létezni. Múlik az idő. Sokszor elfogy. Gyakran elfogy a türelmünk is. Van, hogy még a szeretetünk is elfogy. Lehet biztonságban érzed magad, hogy van egy kis megtakarított pénzed, vagy éppen az éléskamrád most tele van mindennel, mi szem-szájnak ingere. Ez is el fog fogyni. Minden elfogy egyszer…, még az életünk is. Bár gyakran mindent elkövetünk annak érdekében, hogy konzerváljuk magunkat. Megannyi szépségápolási termékről mondják: ettől marad fiatal, szép, feszes a bőr. Bármennyi kincset is gyűjtünk az életünkben, hajszolunk, bespájzolunk, megtakarítunk, egyszer minden elfogy. Megszűnik, elszárad, elhervad. Még az ember is. Eljár felette az idő.

Mi az, ami örökké tart? Az egyetlen, ami örök s ami maradandó, Istenünk igéje! Ez a világ és minden, ami ebben van egyszer elmúlik, megszűnik, de az Úr igéje örökké megmarad. Jönnek és mennek földi korszakok, váltakoznak emberi társadalmak, egymásnak adják a kilincset a trendek, az izmusok, azonban egy valami állandó: az Úr igéje! Ez az Úr, a mi Istenünk, naponta szól hozzád igéje és Szentlelke által. Hallod? Hallgatod? Észreveszed?

Ne hódoljunk ideig-óráig tartó, véges hatalmaknak, helyette figyeljünk Jézus Krisztusra, akinek szava örökkévaló, örök érvényű, mindenki számára érthető és elérhető! Egyszer minden véget ér, ez tény. Egyet azonban soha ne feledj, Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz! Ez a Jézus szeret téged. Soha el nem múló szeretettel fordul hozzád.  Ő szól hozzád ma is, beszél hozzád igéje által. Ha meghallod és hozzá akarsz tartozni, akkor olyan kapcsolat jön létre, amely soha el nem fogy, még a halál sem tudja elválasztani.

Ne a mulandó földi dolgokra figyeljünk, hanem fogadjuk meg C.S. Lewis tanácsát: célozd meg a mennyet, és ráadásként megkapod a földet is. Célozd meg a földet, s egyik sem lesz a tiéd. Ámen!

Varga Tamás

Szamos-negyed slp.

Vélemény, hozzászólás?