Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. július 22.

Velünk az Isten – 2021. július 22.

“Megharaguvék azért az Úr Salamonra,hogy elhajlott az ő szíve az Úrtól, Izráel Istenétől , aki megjelent neki kétszer is.” ( 1Kir 11,9)

Legyenek sikereink, szép megvalósításaink, érjünk el szép eredményeket, egy ember sem mentes a kísértésektől és a bűnöktől. Salamon királyt úgy szoktuk emlegetni, mint akinek az idejében Izráel gazdag ország lett, felépítette az első jeruzsálemi templomot, osztogatta bölcs tanácsait, csak önmagához nem tudott bölcs maradni, elkapta a hévség, idegen asszonyok után futott, feleségül vette őket is, ágyasokat tartott, engedett ezen asszonyok kéréseinek: Az ő isteneiknek is templomokat épített, csakhogy el ne veszítse a szépnem megbecsülését. Úgy gondolta, neki mindent lehet és szabad, elfeledkezett arról, hogy ki juttatta királyi méltóságra, ki áldotta meg bölcsességgel és gazdagsággal. Az alázatos emberből Istenét elhagyó ember lett. Lecsúszott a lejtőn.
Vannak ilyen lezuhanások, elesések, Isten-elhagyások. Az “ÉN” ilyenkor nagyobb akar lenni mindennél és mindenkinél. Sokan elfeledkeznek arról, honnét jöttek, kinek a segítségével lettek azok, akikké lehettek, nem veszik észre, hogy a halál mezsgyéjén járnak. Nem is gondolnak sem a halálra, sem a bűnre, csak önmagukra.
Egyszer Isten újból megszólal. Figyelmeztet, mint a gondoskodó atya gyermekét. Ha nem hallgatjuk meg, a büntetés sem maradhat el. A gonoszság nem hatalmaskodhat el a földön, a Teremtő nem engedi meg, hogy az ember csak saját akarata szerint éljen. Létezik egy rend, amelyet mindenkinek be kell tartani. Isten soha nem haragszik ok nélkül.
Ó, én kegyelmes Istenem,
megbocsáss én nekem,
akkor is, ha nem érdemlem,
áraszd reám kegyelmedet.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá