Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. január 7.

Velünk az Isten – 2021. január 7.

“Kimenének  azért  a városból, és hozzá menének” (Ján 4,30)

A samáriai asszony és Jézus találkozásának záró mondata ez. Lezárult több fejezet ennek az asszonynak az életében és elkezdődött egy új: A Jézusnak szánt élet és a róla való bizonyság tevés, amely nem mérhető években, mert elkötelezte magát a megismert Messiás mellett.
Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen a te életedben is, nem kell elvándorolni Samária pusztájába, nem kell felkeresni Jákób kútját, csak azokat az alkalmakat kell felhasználni, ahol Jézus megtalálható.
Ha olvasod rendszeresen az evangéliumot, Benne megismerheted, amennyiben hallgatod az istentiszteleteket, ezek Hozzá vezetnek, a feléd nyújtott segítségben mindig ott van. Ha többen ezzel a jelszóval közelednek  feléd: “Jézus nevében!”-fogadd el, mert ők önmagukban hordozzák a szeretetet, “Krisztus-szerintiek”. Ismerd fel imádságaidban, amelyeket meghallgat, ismerd meg személyes hit életedben, bízz Benne, aki nemcsak erre az életre biztosítja a biztonságot, de odaát is. Ő a bűnbocsátó és a Megváltó.
Miután megismerted Jézust, mondd el másoknak is, kicsoda Ő, túlzás nélkül, de olyannak ismertesd, amilyennek te ismered már.
 A későbbiekben arról olvashatunk, hogy akik fogékonyak lettek ennek az asszonynak a bizonyság tevésére, így tudtak vallani: “…magunk hallottuk, és tudjuk, hogy bizonnyal ez a világ idvezítője, a Krisztus” (42. vers). Vallják ezt az egyik samáriai faluban élők. Ez egy nagy eredmény.
Uram, te engeded,
hogy ismerjelek,
elmondom mindenkinek,
Benned kivé lettem.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá