Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. február 15.

Velünk az Isten – 2021. február 15.

“Én vagyok az ajtó, ha valaki rajtam át megy be, megtartatik; bejár és kijár majd, és legelőt talál.” (Jn 10,9)

Egy ajtó legalább három funkcióval bír két tér, két valóság között: feltár azaz megnyit előttünk valamit; összeköt, azaz kapcsolatot teremt; ugyanakkor el is választ.

  1. A nap első feltárása az, amikor kinyitjuk a szemünket. Mire és hogyan tesszük mindezt? Borút látunk, vagy reményt? Isten ma is feltár előttünk lehetőségeket, megnyitja az áldás csapjait. Nekünk pedig nem csak az a feladatunk, hogy nézzük, hanem, hogy lássuk is meg. Ő a lehetőség a teljes életre, őbenne ragyog fel a fény: sötétben állunk, előttünk egy ajtó, amelyen túl élet, világosság, ragyogás van.
  2. Amikor sérülékenynek érezzük magunkat, szeretünk elzárkózni, kikapcsoljuk a telefont, minden külső zajt, és magunkba révedünk. Pedig sebeink gyógyulása is a kapcsolatainkban van. Első rendben az Istennel való kapcsolatban, Ő pedig közösségbe hív: áldott, vele és testvérekkel való közösségbe, ahol lehetünk őszinték, lehetünk önmagunk.
  3. Természetesen a zárásnak is megvan a maga szerepe, feladata. Véd, óv, biztonságot ad. Mert van tolvaj és rabló is. Nem mindegy, hogy mire nyitjuk meg szívünket, de ha Jézus az ajtó, akkor biztonságban vagyunk, s ha a Sátán, a vádló, a hazug kopogtatna az ajtón, hagyjuk Őt ajtót nyitni, s az Ördög lábát a nyakába véve fog menekülni! Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá