Velünk az Isten – 2021. december 8.

„Az igazság iránti engedelmességben tisztítsátok meg életeteket képmutatás nélküli testvéri szeretetre a Lélek által, és egymást tiszta szívből, kitartóan szeressétek.” (1Pét 1,22)

Engedd, hogy a Lélek szeretetre vezessen! Engedd, hogy az adventi időszak cselekvő várakozás legyen és ne unott ácsorgás! Engedelmeskedj Istennek, mert ha nem, hát másnak fogsz. Vannak hamis lelkek, amelyek félrevezetnek. Elhitetik veled, hogy a saját világod istene vagy, aki megszabhatja a határokat, az értékeket és az igazságot. Ettől kezdve a saját igazságodon kívül nem is érdekel másé.

Isten igazságának engedelmeskedve megtisztulhatsz, s ebben segítségedre van a Lélek. Ez a megtisztulás viszont nem történik meg magától. Nem lehet tőled független. Nem olyan, mint a nagy népszerűségnek örvendő robotporszívók, amelyeket beindít az ember, amikor elmegy otthonról, s míg a napi teendőit végzi, addig a kis szerkezet tisztává varázsolja a házat. A Lélek rámutat az életed szennyfoltjaira, a megbúvó porcicákra, a megtapadt szutyokra, és megtanít kitakarítani ezeket. A lényeg, hogy a lelki nagytakarítás után, a képmutatás nélküli testvéri szeretet helyet kapjon az életedben.

Ez a szeretet tiszta szívből fakad és mindig kitartó. Tehát nem azért szeretsz többé, mert némely kapcsolatból hasznod lehet, vagy segítséget kaphatsz. Nem is azért, mert jól érzed magad valakinek a társaságában. Nemcsak az első csalódásig, az első nézeteltérésig, az első rossz élményig szeretsz, hanem mindig kitartóan, mert a szereteted kiapadhatatlan forrásból meríted.

Közeledik az ünnep. Takaríts!

Érkezik Jézus. Készülj a fogadására. Ámen.

Erdei-Árva István,

Szamoskóród-Dobrácsapáti

Vélemény, hozzászólás?