Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. május 16.

Velünk az Isten – 2020. május 16.

 ,,Száraj, Abrám felesége nem szült Abrámnak gyermeket. De volt Szárajnak egy egyiptomi szolgálóleánya, akinek Hágár volt a neve. Száraj ezt mondta Abrámnak: Íme, az Úr bezárta méhemet, és így nem szülhetek. Menj hát be a szolgálóleányomhoz: talán az ő révén lesz fiam! És hallgatott Abrám Száraj szavára.”  (1Móz 16,1-2)

Milyen könnyű volt az embereknek hinni a Biblia korában, beszéltek Istennel, látták hatalmas tetteit. Könnyű volt nekik hinni és bízni. – gondoljuk magunkban sokszor, és én magam is eltöprengek ezen néha. Ám ez nincs így.  Itt van Száraj és az ő érdekes története. Az előző fejezetekben olvassuk, hogy a férje, Abrám magával az Istennel beszélt, nemcsak beszélt, hanem az Isten ígéretet tesz neki, hogy rengeteg utódja lesz, sőt biztosítja hogy nem a házánál született szolga lesz az örökös, hanem az ő saját fia. De itt van Száraj, és elgondolkozik: ő idős, férje is idős, nem születhet neki gyermeke. Mindegy, hogy Isten szavát adta, mert Istent kevésnek tartotta ahhoz, hogy fiat adjon. Kezébe veszi az irányítást, férjét beküldi a szolgájához, és ő szül neki először. Tudhatjuk, hogy a történet vége később az lesz, hogy Sára bizony fiút szül majd.

Isten olyan hitet vár el az embertől, amely tudja, hogy Istennél semmi sem lehetetlen. Amikor Isten szól, és emberi értelmet meghaladó dolgokat mond, akkor az ember szívében gondolatok, kételyek támadnak, egyszerűen bizalmatlanná válik Isten szava, ígérete iránt.

Megvannak a maga következményei a kételkedésnek. Vállaljuk –e a felelősséget?

Isten csodálatos alkotásai vagyunk, akiknek szebbnél szebb és jobbnál jobb ígéreteket tett. Csak bíznunk kell benne. Talán Isten ereje kevés? Talán Isten bölcsessége/hatalma  nem elég?

Nem kevés ahhoz, hogy megsegítsen, és ha kéred, ha keresed, akkor megtalálod Őt. Mert ezt is megígérte.

Csatári Leila th.

Szóljon hozzá