Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. január 24.

Velünk az Isten – 2020. január 24.

“Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt; és a tenger nem volt többé. És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, amely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony. És hallék nagy szózatot, amely ezt mondja az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenök.” (Jel 21,1–3)

Három vers három gondolat.

1/ mi még a régit látjuk, és sajnos sokszor a láthatatlant nem hisszük, sem az Örökkévalót, sem az amit előre elkészített az övéinek. Látjuk a lelakot földet, a sivatagosodó, erdőtüzektől tarkított planétát ahol állatfajok halnak ki és olvadnak a jéghegyek, ahol annyi féle a vírus, hogy már H1N1 kóddal kell jelölni, hogy jusson elég név, meg kód a sok hybrid kártevőnek. Látjuk a pusztuló planétát és foggal körömmel kapaszkodunk bele mert egyfajta rosszul értelmezett materialiumus meg bírtoklási vágy mindent átitat. Ja aki tengerre szeretne menni tegye meg most, mert az új világban nem lesz tenger többé…

2/ a menyasszony a férjének öltözik és nem magának, neki veszi fel a szép ruhát, neki aggatja fel a drága fülönfüggőt, nyakéket, mert neki akarja adni mindenét. A drágaságát is de nem csak. Igen számít a csomagolás és a tálalás. Nem a szomszédnak, nem a divatnak nem a világnag akar tetszeni, nem a többi pasit akarja elcsábítani csak és kizárólag azt az egyett akinek a hagyomány szerint nem szabad az “oltár“ elé állás előtt látni az arát. S azontúl mindent érte tesz. S a lényeg az lenne hogy tartalom is van, lényeg is nem csak csomagolás, nem csak tálalás.

3/ látni kell és hallani kell! és nem az a lényeg amit látunk, mégha szép is a menyasszony ruhában vagy miután levette…  az a lényeg amit Isten mond! Isten azt mondja: Veletek leszek! Veletek lakom! Népem, gyermekeim vagytok! Atyátok vagyok! Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá