Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. január 18.

Velünk az Isten – 2020. január 18.

Hallottam, hogy egy másik hang szól az égből: Menjetek ki belőle, én népem, hogy ne legyetek részesek bűneiben, és hogy a rámért csapások ne érjenek titeket.“ (Jel 18,4)

Az idő olykor közel, olykor távolnak tűnik, az események egybefonódva vannak. Ezt látjuk ma is amikor szemléljük az időt és látjuk és tapasztaljuk annak gyors elmúlását. Vannak, akik azt mondják, hogy közel a vég régen is ezt mondták, mindenből az derül, hogy talán az utolsó idők érkeznek, de mikor köszönt be az a pillanat nem tudjuk, és ez igy helyénvaló, (sem az időt sem az órát nem tudjátok…).

Egy biztos, hogy az idők jelei és történései sok mindent elárulnak ma is, de akkor is amikor az események zajlottak a történetünkbe. Igy amikor a Jelenések könyvét tanulmányozzuk, előjön az eszkaton- a jövő, amely majd történni fog. A mai igeszakaszunkba azt veheti észre a keresztyén olvasó, hogy a nagy szenvedések végetérőben vannak. Babilon elbukik új kezdet lesz hamarosan érkezőben. Az ítélet elkezdődik és a Krisztusban hívők fellélegezhetnek. Az angyal figyelmeztető szava azért is hangzik, menjetek ki én népem belőle, hogy el ne érjen a veszedelem benneteket is. Az övéit az Úr állandó jelleggel figyelmezteti, hogy megóvja a veszedelemtől és a pusztulástól. Ezt aktualizálva mi is elmondhatjuk, hogy az Úr most is velünk s erősít s megvéd. Ezért is jó ma meghallani az ő szavát, ma, ha az Ő szavát haljátok, ne keményítsétek meg a ti szíveteket.

Kaszaniczki Csongor,

Erdőd

Szóljon hozzá