Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. január 17.

Velünk az Isten – 2020. január 17.

„És a tíz szarv, amelyet láttál a fenevadon, ezek meggyűlölik a paráznát, és kifosztják és mezítelenné teszik, és eszik annak húsát, és megégetik őt tűzzel. Mert az Isten adta azoknak szívébe, hogy az ő szándékát cselekedjék, és egy szándékon legyenek, és adják az ő birodalmukat a fenevadnak, míglen betelnek az Isten beszédei.” (Jel 17,16-17)

Aktuális képek villannak fel előttem… zaklatás, erőszak és (agy)halál, Szilveszter a Kölni dómnál, a Párizsban lángoló Notre Dame, svéd templomok falán LMBTQ megrendelésre készült oltárképek. “A vén Európát a büszke nőt” tépik, sebzik, haszálják mert szajha mód élt, mert elajasult.

A fenti ige az utólsó idők eseményeiről és meghasonlásairól beszél, mikor a gazemberek s a cinkosok, a jogvédők és bürokraták, gazdasági szereplők és politikai erők, egymás torkának esnek. Jelzem a mi korunk még koránt sem az az időszak. Súlyában is csupán szúnyogcsípés egy amputációhoz képest a ma bibije s borzasztó ami e világra vár, bár valljuk be fölöttébb viszket.

Gyakran gondolkodom miért engedi Isten a történéseket, s aztán rá-rá eszmélek : betelnek az ÚR beszédei. Ezeket előre megmondta. Még jó, hogy tudom, hogy nem csak a Jelenések könyve borzalmai válnak valóra, de Isten pozitív igéretei is. Ilyenkor csak kifújom a levegőt s annyit mondok, köszönöm Istenem mert eszembe jutnak Jézus szavait amit Nikodémusnak mondott: Annyira szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz benne, ne vesszen el, hanem legyen örök élete.” Jn.3,16. Benne bízz te is most s ne féld a jövőt. Ámen!

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá