Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. november 20.

Velünk az Isten – 2019. november 20.

“Mi azonban, akik nappaliak vagyunk, legyünk éberek, felöltözvén a hitnek és szeretetnek mellvasába, és sisak gyanánt az üdvösségnek reménységébe.” (I.Thessz.5,8)

A világos látás és az igazság felismerése a legfontosabb a nemzedékek életében. Nem ijeszgetés, nem is réműlet-keltés Jézus Krisztus visszajöveteléről beszélni, személyesen Ő mondotta mennybemenetele előtt. hogy ez valamikor be fog következni, de majd akkor lesz ez meg, amikor megérik erre az idő.
 Állandó adventben élünk és megpróbálunk készen lenni erre az időpontra. Nem botorkálunk a sötétségben, nem altatjuk hitünket, a nappali ember éberen figyel, ugyan akkor készül erre az időszakra. Önmagára veszi a védőruhát ( a hitnek és szeretetnek mellvasát) és reménykedik, hogy számára ez a nap az üdvösség teljességének meglátása lesz.
Megváltott már bennünket a kereszten Jézus, de nem mindenki ismeri ezt el, majd akkpr derül ki, hogy melyik csoportba tartozunk, hová állít bennünket a “jó pásztor”. Addig “kegyelmi időt” élünk. Használjuk fel ezt az időt a felkészülésre a vele való újbéli találkozásra.
Hitünk szerint el fogsz jönni,
újból akarsz találkozni,
 nem tudunk nem vétkezni,
mégis az üdvösség
 reménységében élünk.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá