Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. március 29.

Velünk az Isten – 2019. március 29.

“Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és én bennem nincsen semmije;” (Jn.14,30)

Jézus szól… de már nem sokáig. Most még beszél. Ma még lehet, ma még szabad… mondja a vers, az ének sora. Ma még keres, most még hallható elérhető. De a világ nyomul, a fejedelme mindent maga alá akar gyűrni. Lassan olyan világban értünk, hogy a Vén Európa csak hűtlen (hitetlen) gyermekeket szült és mostanság már csak vetél. Sokszínű, foltos és szakadt rongyai már nem öltöztetik, nem takarják mezítelenségét.  A pusztulás annyira rendszerszintű, hogy a helyzet lassan kilátástalan. A gender semleges, erkölcstelen, nihilista élvezethajhász, életidegen de politikailag korrekt vezetés fizikailag akar megsemmisíteni mert eszményképe embergyilkos volt kezdettől fogva.

Volt idő amikor volt értelme a kompromisszum keresésnek, amikor a józan ész szava számított, amikor meg lehetett győzni az igazságról az embereket. Ma már kevés esély van.

A keresztyén szitokszóvá vált, az érték meg a hagyomány kiüresedett. És ma már szinte senkit se érdekel az igazság. (Pedig a Megváltó szava ha halkan is még hallszik: Én vagyok az út, az igazság, és az élet) Jézus nem száll vitába, mert nincs közös nyelv. Jön a világ fejedelme, – mondja Jézus – és bennem nincs semmije.

Nem az az ige kérdése, hogy miért nincs semmi közös Jézusban és a világ fejedelmében, a „mi atyánk ki vagy a mélységben”-ben, hanem az, hogy neked mi közöd hozzá, hogy nálad milye van a sötétség urának. Vágyaid, álmaid az ő kezében van e? Krisztust vallod e életed Urának vagy vele is egyezkedsz? Ha lekötelezettjévé válsz kihasznál s felemészt. Tudnod kell, hogy elveszi ami az övé. Legjobban akkor jársz, ha semmid sincs csak Krisztus, mert Ő nem az övé, mert Ő többször is kitartott a kisértésben, mert Ő a Király ki hadai élén száll szembe majd vele de a döntő ütközetet a kereszten megnyerte.

Luther sorai jutnak eszembe: gyermeket, nőt, testi éltet hírt és jólétet elvehet benyelhet a föld gonoszsága…, Igen jön erővel, fegyverrel s minden gonoszsággal. Nem egyezkedni kell vele, nem lepaktálni, nem tárgyalni de harcolni. Harcolni Jézus oldalán. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá