Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. június 27.

Velünk az Isten – 2019. június 27.

“És megnyugovék a föld nyolcvan esztendeig. Ő utána pedig Sámgár, Anáthnak fia volt bíró, aki hatszáz Filiszteus férfiút ölt meg egy ökörösztökével, és megszabadítá ő is Izráelt.” (Bír 3,30.b-31)

 

Ehud, fellépése és bíráskodása után, 80 évig van béke de miután meghal megint csak elsüllyed Isten népe a bűnben, megint csak támadnak az idegen, ellenséges népek, megint csak baj lesz, s kell egy új ember aki elhozza a szabadítást. A mi világunkban is rengeteg a gond, a vesződség, a békétlenség, az istentelenség. A fenti ige szerint Sámgár úgy hoz szabadulást, hogy 600 filiszteust öl meg. No Ehud se volt éppen békés korábban Eglont Moáb királyát gyilkolja meg, s utána még csapataival 10.000 moabitát megölet.

Ezen elgondolkodva arra jutok. hogy ahhoz, hogy béke legyen előtte halál kell, előtte ölni kell. Ebbe bele is nyugszom. Valamit valamiért s nekem kell a béke. Vesszen a férgese.

Aztán meg az jut eszembe, mi van ha engem akarnak megölni, mi van ha moabita, vagy filiszteus vagyok s én állok a béke útjában… más válasz, más megoldás kell, mert nem csak béke kell de élni is akarok.

Aztán eszembe jut, hogy az igaz bíró, aki visszajön ítélni élőket és holtakat, halálon át hozta el a békét, de nem másokat ölt meg, magát adta a keresztre. Nekem ő kell mert ő a békesség és az élet. Ő Jézus a Krisztus, a Megváltóm. Ajánlom neked is. Ámen.

 

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá