Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. január 11.

Velünk az Isten – 2019. január 11.

Az igazi világosság eljött volt már a világba, amely megvilágosít minden embert. (Jn. 1,9)

Sokszor érzem, hogy bizonyos kérdésekben nincs válaszom, csak találgatok, tapogatózok,  nem látok tisztán, nem látom az alagút végén a fényt. Mintha csillagtalan éjszakán mély kútba néznék aminek az alján nem csillan meg a víz tükre, hiába bámulok a semmibe meresztem vakuló szemem de fölösleges. Dobom bele egymás után a köveket, hogy legalább halljam van-e alja vagy feltöltsem ahogy lehet a tátongó gödröt, de semmi, a kövek csak hullanak alá és nem érik el az ásító semmi fenekét s lehet, hogy nem is a kő hanem én magam zuhanok, benyelt a vak világ.

Minél tovább tart, annál inkább fog körül s növekszik bennem valami névtelen, valami rettenet, valami rémület, meztelen félelem, hogy nincs már messze a vég s testem darabjaira omlik mint elejtett, borral telt kristálypohárpohár hófehér márvány sírkövön, az üveg törik majd szilánkokra, a vörösbor loccsan s szerteszét folyik.

Aztán bevillan, elönt a világosság s az IGE megvilágosít. Derengeni kezd, hogy életem s ha eljön halálom is Isten kezében van, hajszálaim is számon tartja Atyám, nem hogy a létemet. „Királyi zászlók lobognak, fénylik titka keresztfának…” Megváltóm jő közelít s enyhülést hoz, homályt oszlat, átölel s szól: Én vagyok a világ világossága! Ha benne járok nem tévedek el. Járj te is fényben. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá