Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. január 10.

Velünk az Isten – 2019. január 10.

“Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága (János 1:4).

János evangélista, annak érdekében, hogy rávilágítson a folytonosságra, a kezdetekig megy vissza, amikor Istennél volt az Ige és az Ige maga az Isten volt. Az Istenből indult ki az egész teremtett világ, ami azt jelenti, hogy Isten nemcsak teremtő Úr, az egész teremtett világ része az örökkévalónak. Belőle vagyunk, benne vagyunk és benne mozgunk.
A tudósok azt mondják, hogy az élet feltétele a világosság, a napfény, a növényvilág nem létezne a Nap fénye nélkül. János megfordítja ezt a sorrendet, azt írja, hogy az élet lett az emberek világossága. Az Istentől származó élet tesz képessé bennünket arra, hogy felvilágosultak legyünk: az élet csakis Istentől származhat, szavával ott is életet tud teremteni, ahol emberileg ez lehetetlen, ezért minden örök hálával tartozik ennek az életadó Istennek.
 Az életet csak az a teremtmény utasítja vissza, aki nem akar élni. Léteznek életunt emberek, megkeseredett életek, betegségben sínylődők, ők inkább a halált várják az élet helyett, mondják, hogy az megnyugvást jelentene számukra. Ők a sötétségre vágynak világosság helyett.
Jézus Krisztusban  új teremtés kezdődött, új élet lehetősége született meg Vele: a megváltott ,
 a kegyelmet kapó élet. Isten az egész emberiségnek amnesztiát hirdet.
Te is ott voltál nála,
amikor még csak ő létezett,
a te léted azt igazolja,
hogy az Isten nem tévedett.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá