Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. február 11.

Velünk az Isten – 2019. február 11.

“Ettől fogva sokan visszavonultak a tanítványai közül, és többé nem jártak vele.” (Jn 6,66)

Nemcsak az igehely tűnik sátáninak, de a jelenet is azt sejteti, hogy az ördög nyert. Látszólag sikertelen Jézus evangelizációja, a kemény beszédet nem tudják befogadni, és úgy tesznek, mintha ott sem lettek volna.

Óvva intek azonban bárkit is attól, hogy a sikertelenséget ezzel a jelenettel támassza alá. Tüzetesen meg kell vizsgálni mindig azt, hogy valóban jézusi mivoltunkban ér bennünket hátratétel, vagy a só ízetlensége miatt taposnak el az emberek.

Az azonban tény, hogy változást tömegek akarnak, de változni vajmi kevesen. A kedves szó mindenkinek kell, de az ébresztő, kényelmetlen kritika és igazság sokszor fájdalmat okoz és halasztják annak megoldását.

Amig kenyércsoda kaparásztatta el a tömeget, addig Jézust királlyá akarták tenni, amikor arról beszélt, hogy az Ő teste étel és vére ital, azaz a szenvedést is úticélként határozta meg, sokan inkább visszavonultak. Jézus sarkaiban akarja megváltoztatni életünket, nem egy komfortosabb létért, hanem az örök élet biztos reménységében, mert a feltámadáshoz a halálon keresztül vezet út, nincsen húsvét nagypéntek nélkül. Ámen!

 Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá