Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. április 4.

Velünk az Isten – 2019. április 4.

“És az mikor eljő, megfeddi a világot, bűn, igazság és ítélet tekintetében.” (János 16: 8).

Az Isten Fia nemcsak saját halálát és feltámadását jövendöli meg tanítványainak, azt az időt is, amikor feltámadása után az Atyához megy. Az ő mennybemenetele sem célszerűtlen, ahogy minden vele kapcsolatos eseménynek célja van: elküldi a vigasztaló Szentlelket, hogy az emberiség nélküle ne érezze árvának magát. Szentlélek nemcsak Isten harmadik személye, megszentelő és megerősítő személy, habár láthatatlan, akárcsak az Atya, de cselekvő Isten, munkálkodó és ható erő. Mind az Atyától, mind a Fiútól származik.
Feddése  a világra vonatkozik.
1. Akik nem hisznek Jézusban, bűnük azoknak. Orcapirulással szégyellhetik magukat. Ne várják Jézustól azt, hogy érettük  közben járjon, mert ha “valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt”-vallja. Szentlélek ugyanakkor figyelmeztet is: még van lehetőség Őt elfogadni.
2. Az Atya és a Fiú összetartozik. A Fiú önmagán viseli az Atya jellegzetességeit, benne lett láthatóvá a láthatatlan Isten, Ő Isten és ember egy személyben. Aki elküldte, ahhoz megy vissza .Ez az igazság.
3. Szentlélek legyőzi a Sátánt, többé nincs hatalma azok felett, akik hisznek  Jézus Krisztusban. Kísértése nem szűnik meg, Jézus nevével ellene tudunk állani.
Fogadjuk nyílt szívvel a beteljesült ígéretet.
Aki értünk lettél,
minden, amit tettél
szavad után úgy lett,
ahogy elterveztetett.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá