Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. október 8.

Velünk az Isten – 2018. október 8.

„Az ÚR elé vitték áldozatukat…:” (4Móz, 7,3)

Izráel fejedelmei, a háznépek fejei és a törzsek fejedelmei Isten elé viszik áldozatukat, s habár fel van sorolva később a nevek, a hangsúlyos ebben az egészben az, hogy Isten látja.

Isten látja a szívedet, tudja szándékodat, neki nem lehet hazudni. Ugye ezek olyan ismert tulajdonságai az Istennek, mégis úgy teszünk, mintha ez annyira nem is lenne fontos. El szeretnénk bújni, mint Jónás, más irányba menni, cselekedeteinket, erőnket pedig mások előtt fitogtatni.

Ki előtt teszel jót? Kinek akarsz tetszeni? Ha embereknek akarunk tetszeni, semmi közünk Istenhez. Ettől még láthatják az emberek, hogy jók vagyunk, de úgy tegyük, hogy Isten dicsőségéből semmit el ne vegyünk.

Ez segít abban, hogy alázatosak legyünk, ami jézusi tulajdonság. Tegnap kisebbik fiam a maga nyelvén elmondta, hogy szeretné majd azt tenni, amit én, ha nagy lesz. Persze vonzó volt számára az, hogy a gyülekezetből csak én beszélhettem, a többieknek, így neki is hallgatnia kellett. Aztán valami különöset kérdezett tőlem, szinte prédikált a kérdése: És te mikor leszek kicsi?

És te mikor leszel kicsi?

Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá