Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. október 20.

Velünk az Isten – 2018. október 20.

„Ezen kívül azt mondta az ÚR Mózesnek és Áronnak: Meddig tűrjem e gonosz gyülekezetet, amely zúgolódik ellenem? Hallottam Izráel fiainak zúgolódását, mert sokat zúgolódtak ellenem.” (4 Mózes 14:26-27)

            Az Úr szava Mózes és Áron felé szól. E gondolatok, amit az Úr mond kemény szavak. Meddig tűrje el még ezt a zúgolódást. Az Úr mindvégig az ő népével volt, sőt minden élethelyzetben is velük. Ott volt a bajban, a nehézségekben, ott volt Egyiptomban. Sorolni lehetne, hogy az Úr mindig a népe mellett volt. S ez nekik mégsem elég zúgolódnak újra meg újra. Elfejtenek hálát adni.

            Mai aktualitása az Igénknek abban van, hogy bizony mi is zúgolódunk és elégedetlenkedünk. Nem vesszük észre az Úr gondviselő szeretetét. Elfejtünk hálát adni. Jó lenne a mai nap önmagunkban szállni és megszívlelni az Igét. Ma talán nekem is szól az Úr! Itt az ideje, hogy észre vegyük, hogy mindig az Úr velünk volt és van s lesz. Vegyük ezt észre és adjunk hálát a zúgolódás helyett.  Fontos tudnunk, hogy a zúgolódás a pusztulásban vezet. Ezért szükség nekünk ma észrevenni az Úr szavát itt az idő és halljuk meg az Úr beszédét!

Ámen!

Kaszaniczki Csongor,

Erdőd

Szóljon hozzá