Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. október 18.

Velünk az Isten – 2018. október 18.

“…Elmentünk arra a földre, ahová küldtél bennünket: Valóban tejjel és mézzel folyó föld az…” ( 4. Mózes 13:27).

Idegenbe szakadt atyánkfiai mesélnek arról, milyen izgalom vette őket hatalmába, amikor a választott ország felé közeledtek. Kíváncsiak voltak arra, hogyan fogadják őket, milyen életük lesz ott, hogyan szokják meg az új vidéket.
Isten a vándorló népnek Kánaán földjét szánta. Természetes, hogy Izráel fiai is kíváncsiak voltak arra, milyen föld várja őket. Milyen az ott élő nép, alkalmas-e ez a vidék a gazdálkodásra, vannak- e hegyek, bővízű folyók, milyen termés mutatkozik?…megannyi kérdés, amely válaszolásra vár.
Ezért küld ki Mózes megfigyelőket (kémeket) minden törzsből, hogy észrevétlenül szemrevételezzék azt a földet, amely majd lakóhelyük lesz. Negyven nap múlva térnek vissza, hozzák a jóhírt, hogy ez a föld bőséget ígér, ugyanakkor azt is elmondják, hogy az ott lakók félelmetesek, bizonyára majd foggal és körömmel, életükkel fogják védeni lakóhelyüket, nem adják meg könnyen magukat. Össze kell szedni az erőt, meg kell majd harcolni a lakó helyért. Nem hagyhatják ki a számításból az Isten segítségét sem, azt hogyha az Úr nem akarná, nem tudnának győzni, ha Isten nem lenne velük, hiába való volna minden készülődés, fegyverkezés….És Isten felmutatta erejét és hatalmát, győzedelmesen vezette be az ő népét az Igéret földjére.
Isten szentelte
otthonunkká ezt a földet,
hol őseink megtelepedtek,
 Kárpátok ölelésében
állandó ellenségüntől
Ő tovább véd
s megszabadít végleg. Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá