Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. október 12.

Velünk az Isten – 2018. október 12.

“Az Úr szava szerint mentek Izráel fiai, és az Úr szava szerint táboroztak le; mind addig, míg a felhő állt a hajlékon a táborban maradtak… Az Úr szava szerint jártak tábort, és az Úr szava szerint indulnak el. Az Úrnak rendelését megtartották, az Úrnak Mózes által való szava szerint.” (4.Móz.18 és 23)

            Csodálatos engedelmességről tudósít a fenti ige, s az egész mai napra kiválasztott egység azt taglalja, hogy Isten hogyan vezette népét a pusztai vándorlásnak ebben a szakaszában. Figyelembe véve, hogy a nép közül sokan elhulltak a sivatagban kimondhatjuk, hogy életük végéig követték Isten akaratát, mégha tudták is, hogy a halál elkerülhetetlen.

            A Heidelbergi KT első kérdése nem csak arra kíváncsi hogy mi az életedben a vigasztalás, hanem arra is mi a halálról a véleményed, s a hitvalló azt mondja: akár élek akár halok az Úré vagyok. Tudsz-e te is, így gondolkodni, így vélekedni, így élni, hogy mindhalálig azon vagy hogy keresed Isten akaratát, s követed rendeléseit, azon az úton jársz amit neked szánt.

            A fenti igében felhő jelzi a helyet, annak mozgását kell követni. De nem a felhőnek engedelmeskedtek, hanem az Úr szavának az Isteni kijelentésnek, az Igének amiből kiderült mikor mit kell tenniük. Téged is az Ige akar irányba állítani és mobilizálni, Isten szava akar útnak indítani, vagy megnyugvást ajánlani. Ha figyelembe veszed, ha követed életed lest. Ha engedelmes vagy a halál sem választhat el Istentől. Jó tudni azt, hogy az engedelmességet mindig érdemes elkezdeni, még ha eddig Isten nélkül döntöttél és éltél is. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá