Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. november 3.

Velünk az Isten – 2018. november 3.

„…és fölemelte Bálám a tekintetét. Amint meglátta Izráelt törzsenként sátorozni, rászállt az Isten Lelke, példabeszédbe kezdett, és ezt mondta: Így szól Bálám, Beór fia, így szól az a férfi, kinek megnyílt a szeme” (4 Mózes 24,2-3)

A teljes változás

            Egy csodálatos változás, ami bekövetkezett Bálám életében, amikor az Úr lelke rászállt. Egy mérföldkő volt ez az életében, ezt követően szemüveget cserélt átvitt értelemben értsük, s másképp szemlélte a dolgokat. Az Úr lelke átjárta és csodálatosnak szemléli Izraelt. Mekkora ereje van az Úr lelkének. Bálám csak az Úr lelke által tud már csak beszélni. Az Úr valóban csodásan működik, ahogy szép dicséretünk is mondja:

Az Úr csodásan működik,

De útja rejtve van,

Tenger takarja lábnyomát,

Szelek szárnyán suhan.

Mint titkos bánya mélyében,

Formálja terveit,

De biztos kézzel hozza föl,

Mi most még rejtve itt.

            Ebben rejlik a mai Igénk aktuális üzenete, hogy, Isten kitölteti az Ő lelkét a prófétákra és emberekre és szólnak és prófétálnak. Engedjük magunkhoz közel az Urat. Had tapasztaljuk meg mi is a változást. Ez pedig lehet, most jön el, amikor elolvastad a mai Igét és szívedbe zártad. Hát legyen így. Cseréljük mi is szemüveget és lássuk meg Őt a csodálatos és nagyszerűt.  Ámen

Kaszaniczki Csongor,

 Erdőd

Szóljon hozzá