Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. november 18.

Velünk az Isten – 2018. november 18.

       “Szólj Izráel fiainak, és mondd meg nekik: „Amikor átmentek a Jordánon Kánaán földjére, válasszatok ki városokat, amelyek menedékvárosaitok legyenek.” (4Mózes 35, 9-11a)

       Lebilincselő az, ahogyan az Úrnak mindenre kiterjed a figyelme! Mindenkiről gondoskodik, senki nem marad ki atyai szeretetéből. A fejezet elején arról olvasunk, miként rendelkezik Isten a lévitákról, akik nem kapnak birtokot, mert az Úr az ő örökségük. Most pedig azt látjuk, hogy a gondos, figyelmes tekintet még azokat sem kerüli el, akik nem szándékosan emberi életet oltottak ki. Egy olyan helyet jelöl ki számukra, ahol senki nem bánthatja őket, még a vérbosszúra vágyók sem. Menedékvárosról van szó, amiből összesen hat volt Izráel területén, három a Jordán egyik oldalán, három a másikon. Ide futhatott a gyilkos, és amíg a város területén maradt nem esett bántódása, de nagyon kellett vigyáznia, nehogy a városon kívülre kerüljön, mert ott ki volt szolgáltatva a vérbosszúlók dühének. Volt lehetősége a teljes szabadságra, de ehhez meg kellett várni az új főpapot, amikor aztán elhagyhatta a menedékvárost és visszatérhetett a családjához.

     A mindenkori embernek szüksége van olyan helyre, ahol biztonságban érzi magát. Ez a hely nem lehet csakis az, amelyiket Isten jelöli ki számára, és ez mindig az Ő közelében van. Van nálam hely számodra – mondta egykor az Úr Mózesnek, az Ú Jézus Krisztus pedig azt mondta az övéinek, én elmegyek, hogy helyet készítsek neketek a mennyben. Isten azt akarja, hogy tudd, nála mindig menedékre találhatsz, vedd hát bátran igénybe ezt az áldott lehetőséget! Ámen.

                                                                               Szilágyi Balázs,

                                                                               Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá