Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. m rcius 28.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. m rcius 28.

“Mit gondoltok? Azok pedig gy v laszoltak: Hal lra m lt ! Akkor szembek pd st k, s arcul csapdost k, n melyek pedig botokkal vert k, s azt mondt k: Pr f t ld meg nek nk, Krisztus, kicsoda az, aki t t ged!” (M t 26, 66-68)

A gonosz sohasem el gszik meg m sok meg t l s vel, az nk nyes b r skod ssal, hanem ezeket m g kieg sz ti a tettlegess ggel is. F jdalmas a felismer s, hogy a kez nkkel, l bunkkal, szavunkkal n ha k t rnak is szolg lunk. A legborzaszt bb pedig az amikor az Isten v delm ben, gy l lett l tf tve b ntalmazzuk egym st nemcsak tettekkel, de szavakkal is, mik zben bibliai ig kkel igyeksz nk menteni magunk.

Az r stud k s a v nek m r sszegy ltek Kajaf s udvar ban (57 v.), majd az el re elk sz tett terv szerint ki is mondj k J zus felett az t letet: “hal lra m lt “. K s bb “megk t zt k, elvezett k, s tadt k Poncius Pil tusnak, a helytart nak” (Mt. 27,2). Ennyi ppen el g lett volna ahhoz, hogy megszabaduljanak J zust l s vissza lljon a nekik kedvez , de az Aty nak nem tetsz vall sos rend. m nem el gedhettek meg ezzel, ink bb “szembek pd st k, s arcul csapdost k, n melyek pedig botokkal vert k, s azt mondt k: pr f t ld meg nek nk, Krisztus, kicsoda az, aki t t ged” (67-68 v.).

Kedves olvas , gonoszs ggal sohasem v dhetj k az Isten igazs g t. J zus gy tr d se figyelmeztet a k t legfontosabb parancsolatra: “szeresd az Urat” (Mt. 22,37) s “szeresd felebar todat” (Mt 22,39). A g nyol d k szerett k Istent a maguk m dj n s a saj t elk pzel seik szerint, de gy l lt k J zust, a felebar tot. Ide vezette ket az Istennek val f lengedelmess g, s pontosan ilyen lehet a f lkereszty ns g is, amikor csak azt fogadjuk el az ig b l, ami nek nk kedves, de elz rk zunk a megsz gyen t r szekt l.

Testv rem, a felt mad s nnep re k sz lve b nb n rem nys ggel j rulj az Atya el , h l t adva az rt a szabad t s rt, ami rt J zus szel den t rte a b nt st. men!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

Szóljon hozzá