Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. május 13.

Velünk az Isten – 2018. május 13.

“Mert ha akkor, amikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, mennyivel inkább megtartatunk az ő élete által, miután megbékéltünk vele!” (Róm 5, 10)

    A Róm 5, 1-11-et tartva szem előtt emeljünk ki néhány kulcsszót az igéből, majd akassszuk fel ezekre az üzenet “ruháit”. Olyan szavakra gondolok, mint például a békesség, szenvedés, szeretet.

  1. Békesség. Nagyon fontos körülöttünk a nyugodt, békés környezet. Vannak, akik sokat tesznek a külső béke megteremtéséért a világban. Ennek ellenére kevés olyan időszak volt az emberiség történetében, amikor nem volt fegyveres összetűzés a földön. A béke megteremtése terén még nagyon sok a tennivaló, hisz köztudott dolog, hogy napjainkban is rengeteg ártatlan vér folyik a világ különböző pontjain dúló háborúkban, fegyveres konfliktusokban, vagy akár terrorcselekményekben.

    Azonban van belső békétlenség is, amely gyakran akkor is kimutatható, ha békében él az ember. A lélek nyugtalansága ez. Lelki békére csak Istennél találunk, kérnünk kell tőle  és ő ajándékba adja nekünk, Jézus Krisztusban. Általa van békességünk, és ezt hittel fogadhatjuk el. Van-e olyan békességed, amely nem függ külső körülményeidtől?

  1. Szenvedés. Földi életünk nem a mennyországban zajlik, még nem erkeztünk meg oda. “Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr” (Zsolt 34, 20). Az Isten útján járó ember életében a nyomorúság, a szenvedés áldásul van, mert az állhatatosságát növeli. Próbatételnek szoktuk ezt mondani, s aki kitartó, az azt tapasztalja, hogy megerősödik benne a reménység, kipróbálttá lesz a hite. Így már érthető, miért dicsekszik az apostol a szenvedéseivel. Te is így látod a szenvedéseid?
  2. Szeretet. Istennel való megbékélésünket, lelki békénket és a nehéz időkben mutatott kitartást, reménységet Isten szeretete tette lehetővé számunkra. Ez az értehetetlen szeretet abban mutatkozott meg irántunk, hogy amikor még Isten ellenségei voltunk Jézus meghalt érettünk. Az igazság az, hogy még a jóért is alig hal meg valaki, nemhogy az ellenségéért, a megátalkodott gonoszért! Ő mégis ezt tette. Csodálatos szeretet! Gondolj erre, amikor szeretetedért semmit vagy egyenesen gyűlöletet kapsz cserébe, amikor méltatlanul bánnak veled! Meríts erőt a Jézus példájából! Ámen.

                                                                                           Szilágyi Balázs,

                                                                                           Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá