Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. május 12.

Velünk az Isten – 2018. május 12.

“Isten ígéretét nem vonta kétségbe hitetlenül, hanem megerősödött a hitben, dicsőséget adva Istennek” (Róma 4,20)

 Hinni, merni kell! Olyan csodálatos dolgot látunk a mai igeszakaszunkban, amikor Pál egy ószövetségi példát hozz fel Ábrahám személyében!

Ő volt az az ember, aki bízott, aki remélt és hit. Nem vonta kétségbe az Úr ígéretét. Elmerte hinni a lehetetlent.  Ábrahám és felesége igen idősek voltak. Az esély, hogy gyermekük legyen igen csekély volt. Ami az ember előtt lehetetlen az Úr előtt igen is lehetséges. Isten ígéretét nem vonta kétségbe. Sőt a hitben meg is erősödött!

Ma ez az Ige felénk is szól a távolmúltból, és felteszi a kérdést, hogy bízol e eléggé az Istenben, elhiszed  rendületlenül, hogy az Úr ígéretei  igenek is ámenek.

Elhiszed-e, hogy az Úr naponként melletted van s oltalmaz és megtart? Vagy talán kételkedsz?

A mai világban sok tényező van, amely elferdíti a tekinteted az Úrról. De neked nem erre kell figyelni csak az Úr szavára, aki ma is szól feléd, miközben olvasod a napi igét. S bátorít, téged arra, hogy merd elhinni végre, hogy veled van. Hinni, merni kell, merd elhinni rendületlenül, ahogy az igében is olvashatjuk. Isten ígéretét nem vonta kétségbe. Indulj el ma így, hogy az Úr ígéretében bízol rendületlenül.

Ámen!

Kaszaniczki Csongor,

Szatmár- Láncos

Szóljon hozzá