Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. július 9.

Velünk az Isten – 2018. július 9.

„Azután így szólt az ÚR Mózeshez: Beszélj a papokkal, Áron fiaival, és mondd meg nekik…, (3 Móz. 21,1 a)

Szól Isten! Az Úr szólt Mózeshez akkor s most veled! Kapcsolatot tart fenn folyamatosan és szakaszosan beszél hozzá, kommunikál veled. Mert van mondanivalója, nem egyszerre zúdítja rá az emberre az összeset, hanem, mint jó pedagógus fokozatosan, mint a GPS hang mindig a következő kanyart, kereszteződést mondja be, meg hogy túl gyorsan mész, vagy hogy kell egy újra tervezés. Hatalmas gondolat, hogy személyesen egy emberhez is tud szólni, Neked is van mondanivalója. Hangolódj rá! Ma épp azt akarja, hogy te beszélj róla. Te tudasd másokkal mi az ő akarata, mi Istenünk rendelése.

Mit jelent ez?

a/másokat kell megszólítani, másokat kell elérni, és általad akarja tenni ezt Isten.

b/tovább  kell adni, a hit nem a tiéd, személyes, de nem magánügy, fontos a kiállás és bizonyságtevés, ne hagyjuk, hogy beszorítsanak a belsőszobáinkba, templomainkba, miközben a pride-on tangában flangáló nőnek öltözött „férfiak” rázzák a bannert: „Isten csak mese”.

Szólj tehát! De kinek is kell szólni? Beszélj a papokkal, Áron fiaival…

a/”szólj be a papnak”, mond el hogyan kellene, ha rosszul csinálja, vagy támogasd ha jó az irány, de ne azt mond el, hogy te hogyan látod, hogyan gondolod:  „Tiszteletes Úr ezt szerintem így, vagy úgy kellene megszervezni… azt mond, hogy Isten szerint, hogy kell. Csak tolmácsold Isten szavát!

b/ne csal a „papnak”szólj, hanem a vezetőknek, beszélj az elöljáróval, aki Istennek szolgál, még ha nem is prédikátor, csak gondnok, presbiter, kántor, diakónus s mond meg neki Isten nem hiába állította őket az elsősorokba, ott meg kell felelni bizonyos elvárásoknak, és tisztának kell maradni.

c/ Mózesnek Áron édes testvére, szólj tehát testvéreddel és azok gyermekeivel – családoddal, rokonokkal, barátokkal, aki talán inkább pecázni járnak varsárnaponként, vagy strandolni, hogy ne feledkezzenek el Istenről aki őket keresi, szolgálatra hívja.

Szólj! A feladat adott, húzzál bele, mert ezeket rád bízza ma Isten! Ámen.

  Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá