Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. július 14.

Velünk az Isten – 2018. július 14.

„Ha rendelkezéseim szerint éltek, parancsolataimat megtartjátok, és teljesítitek azokat, akkor esőt adok nektek a szokott időben, a föld megadja termését, és a mező fája is megtermi gyümölcsét.” (3 Móz: 26:3,4)

     Egy nagyon fontos gondolat és egyben felhívás hangzik a mai Igénkből: „ha rendelkezéseim, szerint éltek…”

Ez azt jelenti, hogy figyelünk az Úr szavára a mindennapokban. Ez csak úgy lehetséges, ha naponként olvassuk a Szentírást és keressük benne az Úr akaratát. Ha ezt így be tudjuk ütemezni, akkor valóban áldott, lesz az életünk, amely kihat a családunkra és környezetünkre egyaránt. Jó így élni, hogy tekintetünk, avagy szemeinket az egekre emeljük, ahogy a 121-ik zsoltár is mondja. Ha tekintetünk a jó irányba van, akkor nincs gond. De ha nem így történik, akkor már bizony gondok vannak. És ebben az igeversben az a fontos felhívás hangzik el, hogyha az Úr rendelkezései szerint élünk ott van az Úr vezetése, és ennek a következménye az áldás.

       Fontos ezt a mindennapi életünk során észben tartani és naponként így beütemezni az életünket. Mindennap kezd, a napot az Igével töltekezz, és így jó irányt vesz az életed, észreveszed és tapasztalod, hogy hogyan is vezet az Úr. Hogyan veszed észre? Úgy hogy minden szépen maga rendjén alakul, csak cselekedni kell az Úr akaratát és figyelni rá a mindennapokban. Így szól ma az idők távlatából a minden kegyelem Istene ma is egy ószövetségi igénk keresztül felhívva ma figyelmünket, hogy éljünk az Úr rendelkezése szerint betartva az Ő parancsolatait. Azonban ez önmagunktól lehetetlen ebben kérjük az Urat ezen a napon, hogy segítsen bennünket így élni és így beütemezni napjainkat. Ámen!

Kaszaniczki Csongor,

Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá