Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. janu r 26.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. janu r 26.

“Monda n ki: Te vagy- az, aki elj vend , vagy m st v rjunk?” (Mt. 11, 3.)

Keresztel J nos b rt nbe ker l, s hallva hogy J zus mivel foglalkozik (pr dik l s gy gy t), k veteket k ld a Messi shoz, hogy e az elj vend Krisztus, vagy v rjanak valaki m sra?…

Igaz b l nem rtem Keresztel J nost (nem csak most). M r az anyam hben felismeri J zust mikor M ria s Erzs bet (mindketten v rand sok) tal lkozik Lk.1,41. K s bb a hozz men , a Jord nban megkeresztelked J zusnak maga mondja Mt. 3, 14 : nekem kell megkeresztel-kednem ltalad. Tan tv nyainak meg (J zusr l): me az Isten b r nya aki elveszi a vil g b neit. Jn.1,29.

Keresztel tudja ki , felismeri J zust s benne a Krisztust l tja, m soknak bizonys got tesz r la, azt n elbizonytalanodik. Nem ilyen Megv lt l akart, nem ilyent v rt- ez csak besz l, meg gy gy t de nem d nti meg a politikai rendszert nem ll tja helyre Izraelt. s ezzel a gondolattal nincs J nos egyed l, hisz azt k rdi: m st v rjunk?, teh t m sok is gy v lekednek. Te hogyan v lekedsz? Mit gondolsz, vagy mondasz J zus elj vetel r l, hogyan l tod kereszt hal la-felt mad s t, mit tartasz mennybemenetel r l, v rod vissza? Keresztel szerintem azt a hib t k vette el, hogy b r l tta, tudta nem k vette. Bele llt az tk sz t szerep be s mikor m r fell pett a Messi s akkor is megtartotta a tan tv nyi k r t ahelyett, hogy beiratkozik tov bbk pz sre J zushoz. Igaz b l csak r la besz lt s vele nem. B zom benne hogy a mai egyh zi vezet k nem csak J zusr l besz lnek hanem vele is, hogy t k vetik, t le tanulnak.

Pozitiv gondolat, hogy J zus v llalja tettei mind a Messi sra utalnak s boldog ajki benne nem botr nkozik meg.

Szeretn m azt hinni, hogy meggy zte Keresztel J nost. Szeretn m azt gondolni, hogy miel tt Keresztel J nos feje ez stt lc ra ker lt, elfogadta J zust egyed li megv lt j ul, s nem v rt m sra m r. K v nom te mindenk pp ismerd el leted megtart j ul J zust aki a Krisztus, s akiben leted van s marad m g fej n lk l is. Sz p gondolat, hogy az Egyh z feje a Krisztus gy nincs is sz ks g saj t fejre, s azt is kital ltam m r, hogy J nos szav nak llt kisebb kellett legyen J zust l gy h t megr vid lt egy fejjel. men.

Jobb Domokos,

Ombod

 

Szóljon hozzá