Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. január 13.

Velünk az Isten – 2018. január 13.

„Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.” (Mt 7, 12)

Olvasásra: Mt 7, 7-14

Szeretet. Szeretni Istent, szeretni felebarátunkat – hányszor halljuk a lelkész ajkáról. Az a gond ezekkel a frázisokkal, hogy nem egy gyakorlati dologról beszélnek. Elméletben nagyon szép, nagyon jól hangzik, de a gyakorlatba nem mindig valósul meg. A mai napon a szeretetre buzdít minket az Isten. Krisztus szeretetével cselekedj. És úgy tegyél bármit, és azt tedd, amit te is szeretnél, hogy veled mások tegyenek. Tudnál-e magadnak ártani? Tudnál-e életedben tudatosan rossz döntést hozni?

Ha a mai napon jót tudunk tenni embertársunkkal, akkor miért ne tennénk meg? Egy történet arról beszél, hogy egy asszony mindenkivel jót tett, cserébe semmit nem kapott vissza, meg egy köszönetet sem. És egyszer valaki megkérdezte tőle, miért tesz mindenkivel jót? Akkor az asszony egy megsárgult kis cédulát vett elő a zsebéből, amelyen ez állt: egyszer megyek végig ezen az életen, és ha valaki az utamba kerül, akin segíteni tudok, annak segítek, mert lehet, hogy még egyszer nem megyek végig azon az úton, és lehet, hogy sohasem találkozom újra azzal az emberrel. Legyen számunkra ez a történet tanulságul, segítsünk egymáson és egymásnak! Ámen!

Kala Noémi,

Túrterebes

Szóljon hozzá