Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. janu r 13.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. janu r 13.

“Amit akartok az rt, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is gy cselekedj tek azokkal; mert ez a t rv ny s a pr f t k.” (Mt 7, 12)

Olvas sra: Mt 7, 7-14

Szeretet. Szeretni Istent, szeretni felebar tunkat – h nyszor halljuk a lelk sz ajk r l. Az a gond ezekkel a fr zisokkal, hogy nem egy gyakorlati dologr l besz lnek. Elm letben nagyon sz p, nagyon j l hangzik, de a gyakorlatba nem mindig val sul meg. A mai napon a szeretetre buzd t minket az Isten. Krisztus szeretet vel cselekedj. s gy tegy l b rmit, s azt tedd, amit te is szeretn l, hogy veled m sok tegyenek. Tudn l-e magadnak rtani? Tudn l-e letedben tudatosan rossz d nt st hozni?

Ha a mai napon j t tudunk tenni embert rsunkkal, akkor mi rt ne tenn nk meg? Egy t rt net arr l besz l, hogy egy asszony mindenkivel j t tett, cser be semmit nem kapott vissza, meg egy k sz netet sem. s egyszer valaki megk rdezte t le, mi rt tesz mindenkivel j t? Akkor az asszony egy megs rgult kis c dul t vett el a zseb b l, amelyen ez llt: egyszer megyek v gig ezen az leten, s ha valaki az utamba ker l, akin seg teni tudok, annak seg tek, mert lehet, hogy m g egyszer nem megyek v gig azon az ton, s lehet, hogy sohasem tal lkozom jra azzal az emberrel. Legyen sz munkra ez a t rt net tanuls gul, seg ts nk egym son s egym snak! men!

Kala No mi,

T rterebes

Szóljon hozzá