Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. febru r 9.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. febru r 9.

“Haz j ba rve a zsinag g ban tan totta ket, gy, hogy megd bbentek, s azt mondt k: Honnan veszi ez az ember ezt a b lcsess get s ezeket az er ket? H t nem ez az csmester fia? Nem M ri nak h vj k az anyj t, testv reit meg Jakabnak, J zsefnek, Simonnak s J d snak? Nemde k z tt nk lnek n testv rei is? Honnan tudja h t mindezeket? s megbotr nkoztak benne.” (Mt 13.54-57)

Nem tudom mi rt jobb az ami idegen, s persze nem is jobb de valahogy gy vagyunk vele, ha valami k lf ldr l j n, ha valami m shonnan sz rmazik legt bbsz r azt gondoljuk r (r la), hogy jobb. Nem jobb esetleg m s.

J zus visszat r gyermek vei haz j ba s ket is tan tja mert k is fontosak, nekik is a megv lt s lehet s g t k n lja. s j l csin lja ez kider l abb l, hogy elgondolkodnak, szinte kiakadnak besz d n tettein: “h bakker ez ott volt, ez j l meg aszondta”. Sajnos ez a d bbenet nem felismer shez vezetett, hanem botr nkoz shoz.

Nem ez az cs fia, a M ria gyermeke s a testv rei is mind itt vannak mind ismerj k ket. Nem esik messze az alma a f j t l, h t m gse akkora durran s ez a J zus, a Jakab meg a J d s testv re. Ismerj k a rokonait. Az ember sem az apja vagy az anyja, vagy a rokonai, mindenki egy szem ly egy egy n s m s m s egy nis g s tehets g.

A Nazaret beliek logik ja ott hib zik, hogy azt gondolj k Jakab, meg J d s a J zsef s M ria gyermekei olyanok mint az Asr J zus. Nem tudj k, hogy val j ban Szentl lek munk ja ltal lett emberr , nem tudj k hogy a test lett Ige. Aki kor bban gy sz l hallgat s ghoz: Boldog az, aki nem botr nkozik meg bennem. Mt.11,6. A tettei s nem a k pess gei jellemzik az embert. Sajnos a Nazaret belieket ez az elutas t s jellemezte…

Itt is ki lehetne mondani az ment, felh vva a figyelmet, hogy te ne k vesd el ezt a hib t, hogy al becs ld Isten Fi t, hogy megbotr nkozz J zusban, hogy felh borodj valami rt s haragudj r . Te ink bb szeresd s h vd seg ts g l…

De n tov bb megyek. Milyen fantasztikus az, hogy a fenn eml tett Jakab s J d s apostolok lesznek s J zus hal la, felt mad sa s mennybemenetele ut n akt van vesznek r szt az evang lium terjeszt s ben. Jakab is, j d s is egy-egy levelecsk t csatol ahhoz az Asj sz vets g k nyv hez. Asj sz vets g amit J zus dr ga v r vel szerzett meg!

men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá