Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. április 9.

Velünk az Isten – 2018. április 9.

“Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak:” (2Kor 4,7)

Teológiai hallgatóként több olyan óránk volt, ami a gyakorlati lelkipásztori életre próbált felkészíteni, több-kevesebb sikerrel. Az esetleges sikertelenség az az én hibám, nem a felkészítőké. Egyik ilyen gyakorlati órán a teológiai tanár feltette a kérdést, hogy: mit kell válaszolni akkor, ha a hívek megköszönik a prédikációt, a szolgálatot. Egyik jókedvű évfolyamtársam rávágta: Nincs mit!

Nyilván ő is tudta a választ, és sokan az olvasók között is tudják, a helyes választ erre: egyedül Istené a dicsőség. Tegnap este a választások után az immár negyedszer is megválasztott magyar miniszterelnöktől is ezt hallhattuk: Soli Deo Gloria. Jó lenne ezt nekünk is átgondolni, komolyan venni, és nemcsak a szavainkkal mondani. A gyári válaszokat, a tíz parancsolatot, és a kátét nem elég mondani, hanem úgy is kell gondolni, és élni.

Bármennyire is szeretünk sokszor hősködni, tényleg törékenyek vagyunk. Az Isten nagy kincset helyezett törékeny szívünkbe akkor, amikor megérttette velünk az evangélium lényegét. A tékozló fiú azonban sohasem dicsekszik azzal, hogy lám, milyen ügyes voltam, amikor hazajöttem, hanem hálás azért, hogy az Atya befogadta, és szeretettel hív haza mindenkit. Van tehát mire szerénynek lenni! Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá