Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. április 13.

Velünk az Isten – 2018. április 13.

„Akinek pedig ti megbocsátotok valamit, én is…” (2Kor 2,10a)

 Két ige jut eszembe annak kapcsán amit Pál a Korintusiaknak ír, s mind a kettő Jézustól való idézet. Az egyik a Miatyánkból „…bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek…” (Mt.6,12)  Itt Pál azt írja, ha ti megbocsátotok valakinek én sem haragszom rá, én is megbocsájtok neki. De jó is lenne, ha tudnánk megbocsátani…, de szép is lenne, ha a minket ért sérelem után nem a bosszún törnénk a fejünket, hanem elengednénk, sőt megbocsájtanánk. Mi sokszor az ellenfeleinknek, nem hogy nem bocsátunk meg, de még másokat is ellene heccelünk.

A másik ige a kulcsok hatalmáról szól: „Bizony mondom néktek, amit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és amit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen.” Mt.18,18. Nem mindegy, hogy megoldunk vagy megkötünk a dolgokat, a helyzeteket vagy épp magunkat. Legyünk mi a kötél helyett a szabadulás előidézői!

Igazából azt jó látni, hogy a Pál aki magáról azt mondja élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus, komolyan gondolja amit mond (ír) hiszen Jézus tanításának szellemében él és tanít maga is.

 Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá