Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. április 11.

Velünk az Isten – 2018. április 11.

Akarsz megújulni?

„Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden” (2 Kor 5,17)

Az újdonság bűvöletében él a világ. Új autóra, telefonra, televízióra, mosógépre, ruhára, házra és még sok másra vágyik az ember, csak a saját megújulásának nem érzi szükségét. A technikai vívmányok rohamos fejlődése miatt a ma vásárolt elektronikai eszköz pár hónappal később már ki is megy a divatból. Ezzel egyidejűleg megszületik az emberben az elégedetlenség is, mert arra összpontosít, hogy van jobb is. Ez szüli az örök vágyakozást az új dolgok iránt. Állítólag ez a gazdaság motorja, de ha ez igaz, akkor az ember csak az üzemanyag, amely azért ég, hogy a fogaskerekek meg ne álljanak. Hiszem, hogy Isten többre tart ennél minket.

Eléggé nagy lángon égetjük az életünk. Többre vágyunk, mint amire szükségünk van és állandóan sóvárgunk valami után, amit meg sem tudunk nevezni. Közben egyre nagyobb lesz a tűz, amely felemészti a perceket és éveket, amíg fel nem ébredsz, hogy már túl késő.

Vedd észre, hogy az új, amire vágysz, nem a jövőben rejlik, illetve nemcsak ott, hanem a múltban és a jelenben is. Krisztusban újjá lett minden! Ennek nincs szavatossági ideje, nem jár le a garanciája, mert ez örökérvényű. Az igazi megújulás nem e világ isteneinek vakító csábításaiban rejtőzik, hanem a Megváltóban, aki minden nap veled van a világ végezetéig.

A régiek elmúltak. Nézz vissza és engedd, hogy a Szentlélek Isten összetörje a félelmeid, a kétségeid, a szűnni nem akaró bánatod, de a büszkeséged, a rosszindulatod, az irigységed és a sérelmeid is. Isten ezeknek törmelékeiből építi újjá az életed, amelyben megbékülhetsz vele és visszatalálhatsz hozzá. Ámen!

Erdei-Árva István,

Szamoskóród-Dobrácsapáti

Szóljon hozzá