Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. okt ber 23.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. okt ber 23.

“- Astjuk szerint cselekszem vel k, a maguk t lete szerint t lem meg ket, hadd tudj k meg, hogy n vagyok az AsR!” (Ez 7,27b)

Rekl mokb l iv dik bel nk a mondat: “mert meg rdemled.” K nny zenei sl gerb l csend l fel nk: “Nekem ez j r.” No, de mi j r nek nk, a sz nkon k v l?

Az ri im ds gban azt k rj k az Aty t l, hogy gy bocs ssa meg b neinket, ahogy mi bocs tunk meg m snak. szre sem vessz k, hogy magunk f l tt mondunk t letet, amikor ezt mondjuk, de nem vagyunk hajland ak elengedni m sok vel nk szemben elk vetett v tkeit. K vetkezetess gre, igazs gra v gyunk.

M rpedig enn l igazs gosabb nincs, mint az sz vets gi gondolkod sban megjelen logika: szemet szem rt- A fenti Ige is ezt zeni: utunk szerint b nik vel nk az Asr. s l tjuk ezt ma is, amikor a term szet az ember rombol s ra hurrik nokkal reag l, vagy amikor egy fiatalasszony a sorozatos abortusz ut n beteg gyermeket sz l- Utunk szerint b nik vel nk.

Ezt kell el sz r meg rten nk ahhoz, hogy azt is felfogjuk, Isten kegyelmes. Sola gratia. Mert az kegyelme, hogy m g nincs v g nk- men!

R cz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá