Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 25.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. november 25.

“A tizenegyedik esztend ben, a h nap els napj n gy sz lt hozz m az AsR szava:Embernek fia! Mivel T rusz ezt mondta Jeruzs lemr l: “Hahaha!”, sszet rt a n pek kapuja, f lny lt el ttem! n megtelek, pedig elpusztul!Ez rt gy sz l az n Uram, az AsR: me, ellened fordulok, T rusz, s sok nemzetet hozok ellened, mik nt a tenger f lhozza hull mait.” (Ez kiel 26,1-3)

Kedves Testv reim!

Asjra sz l az Ige szava a pr f ta fel . Ez tal azonban Izrael ellens ge ellen Tirusz ellen sz l. Az Asr az veit megv di, s nem hagyja el sohasem. Izraelt sem hagyja meger s ti s ellens geit elpuszt tja. A pr f t nak ezen alkalommal ezt kell tolm csolnia Tirusz fel .”A j vend l s csatajeleneteket vegy t a tenger hull mainak k veket sim ra koptat k ppel.” Igy akarja l ttatni vel nk, hogy az Asr hogyan ll bossz t s pusztitja el Tiruszt.

Az Asr megv di az v it s nem hagyja el. Az ellens g amely nagynak s er snek gondolja mag t, hamarosan semmiv v lik. Kev lyess ge megsz nik.

Kedves Testv reim!

Ma is igy van , hogy az v it gyermekeit nem hagyja az Asr. B rmilyen lethelyzetben legyen is, s nem kell harcra s nagy puszt t sra gondolni, hanem mindennapi let nkre kell ezt levonatkoztatni. Amikor gondok k z tt vagyunk amikor gy lnek a fesz lts gek akkor ott van seg t. Amikor m lyponton vagy melleted van. Persze csak ha segits g l h vod , s keresed. Aki kev ly s b szke s azt gondolja, hogy hatalmas vigy zzon.Az ige is mondja: “Aki azt hiszi, hogy ll, vigy zzon, hogy el ne ess k!” (1Kor 10,12)

Tirusz is azt gondolta mag r l er s a nagy n pek s azt gondolt k, hogy er s s m gis fordult a kocka.

Bizunk mindenkor ami Urunkban aki mellet nk van b rmilyen lethelyzetben legy nk megv d benn nket. De az Ige int benn nket gyankkor, hogy ne uralkodj k el az emberi b szkes g az let nkben. Legy nk mindenkor al zatosak s k vess k az Urat, aki meger sit s megtart b rmit hozzon a j v . Egy fontos dolog, hogy keress k s hivjuk t.

men!

Kaszaniczki Csongor,

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá