Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. m rcius 3.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. m rcius 3.

” s sok ilyen p ld zatban hirdette nekik az ig t, csakhogy meg rts k. P ld zat n lk l nem is besz lt hozz juk, de maguk k z tt a tan tv nyainak mindent megmagyar zott.” (Mk 4,33-34)

M rk besz mol egy tan t si folyamatr l, s elmondja, J zus p ld zatokban tan totta a hallgat s g t. A fenti ig b l az is kider l, J zus az rt haszn l k peket, parabol kat, t rt neteket, mert szeretn k zel hozni az igazs got, szeretn k z rthet v tenni az Ige zenet t mindenki sz m ra. Ha nem t l szalonk pesen akarok fogalmazni, az van ide le rva feh ren-feket n, hogy J zus a “gyeng bbek” kedv rt fogalmaz gy, azaz a legbut bbhoz alak tja az zenet n v j t, hogy a legbut bb is meg rtse amit mondani akar. Egy helyen P l is arr l besz l, hogy tejnek ital val t pl l, mert a hallgat s g nem b rja meg m g a kem ny eledelt. Sz p gondolat, Isten szeretete rad bel le. Tudunk-e mi is gy fogalmazni, gy besz lni s lni, hogy rthet legyen?

M s. J het persze a mi ir nyunkb l, a nagyk p hozz sz l s: j -j de mi m gis csak beavatottak vagyunk, tan tv nyok, bennfentesek s t szak rt k- mire az ige gy v laszol: “de maguk k z tt a tan tv nyainak mindent megmagyar zott” t l azon, hogy J zus nagyon egyszer en fogalmaz s alapismereteket ad t a tan tv nyoknak m g mindent meg is magyar z. H mekkora po n ez- Err l eszembe jut egy rend r vicc: Kisfi a rend rnek,

  • Biztos r mondjak egy rend rviccet?
  • De kisfiam, n rend r vagyok. – h borodik fel a k zeg, mire a gyermek,
  • Nem baj b csi, megmagyar zom.

Sokszor mi ” r sszak rt k”, okvetlenked nk, m ltatlankodunk, rtetlenked nk, nek nk zeni ma az Ige? A Fi , Isten Fia minket se b nt, s t szel den megmagyar zza amit tudnunk kell.

men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá