Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. m rcius 1.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. m rcius 1.

“Majd azt mondta nekik: Vajon a l mp st az rt hozz k be, hogy a v ka vagy az gy al tegy k? Nem az rt, hogy a l mpatart ba tegy k?” (Mk.4,21)

Olvasand : Mk.4,21-25

A mi Urunk J zus Krisztus p ld zatok s hasonlatok ltal tan totta tan tv nyait, a mindennapok j l ismert k peit haszn lva, hogy meg rts k zenet t. E p r versben, ugyan gy, mint M t s Luk cs evang lium ban a gyertya k p t haszn lja.

A k p sz munkra is ismert, nagy divat ma gyerty t gy jtani. K l nb z m retben s d sz t sben a lak sban tartani, b r nem f nyforr sk nt haszn ljuk ket, hanem, mert sz ps g vel s f ny raszt k pess g vel jav tja a hangulatunkat s eml keztet benn nket arra, hogy a s t ts gben a gyertya f nye mindig rem nysug r s n veli a f nyter nket.

Tal n arra, hogy mi vagyunk a f nyt raszt , vil g t s j hangulatot raszt t zek: Isten Szentlelk nek a f nyei, a Krisztus f ny nek sz tsz r i?! Ez rt j hallani s tudni, hogy mi vil g t gyerty k vagyunk!

A mi kereszty n let nk, olyan, mint a vil g t gyertya, amelyik az Egyh z gyertyatart j ban vil git, a vil got s let nket be rny kol b n s t ts g ben.

A m sok rt szolg l kereszty nek szimb luma a Gyertya. Isten Szentlelk nek a vil goss ga ma is be akar hatolni a f ld n l emberis g sokszor s t t vil g ba. Be akar hatolni a mi szem lyes let nkbe, hogy l ssuk az Atya nek nk adott dics s g t! A gyertya hasonlat val azt mondja el nek nk, hogy az k vet inek a Szentl lek ltal l ngra gy jtott letet kell lni. Naponta kell r d bben nk: nek nk engedelmeskedn nk kell, hogy a Szentl lek ltal naponta l ngra lobbanhassunk s ez a vil goss g, f ny hasznos cselekedett form l djon. Ilyenekk rendelt minket! Nem a v ka alatt kell rejt zk dnie a gyerty nak, mert a v ka alatt leveg n lk l elalszik a l ngja. Nek nk sem elrejt zk dve, mag nyosan kell ln nk, hanem az Anyaszentegyh zban! A vil gban!

Az egyh zban val let nknek naponta nyoma kell legyen, s nem m s, mint a sz les k rben v gzett j cselekedet, szeretetszolg lat. L that v teszem a j cselekedeteimet embert rsaim sz m ra, nem rejtem el, nem teszem v ka al , hanem am g magam fel ldozom, mint a gyertya, addig a L lek adta cselekedeteimmel m soknak vil gitok.

Amikor konfirm ltunk hitvall sk nt mondtuk ki, hogy l tagok akarunk lenni s mindv gig meg akarunk maradni Krisztus mellett. Ma, a Heidelbergi K t tan t sa szerint: mindenki k teless g nek kell ismerje, hogy aj nd kaival a t bbi tagok jav ra s dv ss g re r mmel s k szs ggel szolg ljon. Ilyen szolg latra h vott el s k ld ki szerte e vil gba a MI MESTER NK, mondv n: F nyl k a ti vil goss gotok az emberek el tt! men.

Nagy Erika,

S rk z jlak

Szóljon hozzá