Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. m jus 24.

Velünk az Isten – 2017. m jus 24.

“Egy kit z tt napon pedig Her des kir lyi ruh j ba fel lt zve s tr nj n lve besz det int zett hozz juk. A n p pedig felki ltott: Isten szava ez, nem pedig ember . s azonnal megverte t az Asr angyala az rt, mert nem Istennek adott dics s get. Megem sztett k a f rgek, s gy halt meg. Az Isten ig je pedig n vekedett s terjedt.” ApCsel 12, 21-24

A S t n egyik leghat konyabb eszk ze a megt veszt s. d mmal s v val azt hitette el, hogy Isten akad lyozza a fejl d s ket, tj t llja a boldogs guknak, holott gondoskodott r luk. J bbal azt pr b lta elhitetni, hogy Isten nem szereti, s ez rt t rt nik annyi rossz vele. P terrel elhitette, hogy J zus kereszthal la veres g lesz a sz mukra, ez rt kellett a Megv lt nak olyan er teljesen megdorg lnia: “T vozz t lem, S t n, mert nem gondolsz az Isten dolgaira” (Mk 8,33). Amikor J zus N z retben volt nem tulajdon tottak a besz d nek semmi jelent s get, mert csak J zsef s M ria fia, csup n egyszer ember. A zsid n p vezet i sem hittek neki, s t az egyszer emberek is g nyolt k a keresztre fesz t skor. M g hal la ut n is hitet nek nevezik. Ezek az emberek nem hallott k J zus besz d ben az Isten szav t. vekkel k s bb viszont a zsid k ezt mondt k Her des Agrippa besz de ut n: “Isten szava ez, nem pedig ember “.

Kedves testv rem gy csapja be, vezeti f lre, t veszti meg a S t n a mindenkori embert. Te sem vagy kiv tel. Ma is k nnyebb elfogadni hitet k g reteit, mint az Asr Ig j t. Ma is sokan elhiszik, hogy a tiltott gy m lcs ltal szerezhetnek igazi boldogs got. Ma is sokan rtelmezik a megpr b ltat sokat Isten haragjak nt. Ma is sokan gondolj k gy, hogy a szel d s al zatos krisztusi t nem j rhat , mert csak azok boldogulnak j l az letben, akik minden eszk zt bevetve val s ggal kik ny klik a sikert. Mindek zben b lv nyoznak olyan embereket, akik j l cseng szavakkal h zelegni tudnak.

Legyen Her des Agrippa s minden nim d , ndics t ember esete r k p lda. Isten Ig j vel lehet szembesz llni, de n veked s t megakad lyozni lehetetlen. men!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

 

Szóljon hozzá