Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 23.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. december 23.

“K r s-k r l tizennyolcezer k ny k. A v ros neve pedig att l a napt l fogva ez lesz: Ott az AsR!” (Ez kiel 48, 35)

Kedves Testv reim az Asr J zus Krisztusban!

El rkezt nk Ez kiel pr f ta k nyv nek utols fejezet hez.

“Az orsz gnak a t rzsek k z tti feloszt s b l m r csak az egyes t rzsek ltal elfoglalt pontos f ldrajzi ter let meghat roz sa maradt h tra s ezt r szletezi Ez kiel utols k nyv nek fejezete.”

Egy r szletes besz mol val tal lkozik teh t a kereszty n olvas . Sokszor a sok inform ci ban elvesz nk, amikor olvassuk a besz mol kat a Szent r sban. s van az gy, hogy tsiklunk rajta. De ezen alkalommal lljunk meg egy pillanatra s vegy k szem gyre egy kicsit k zelebbr l, a fejezet utols sorait a v ros neve pedig ez: lesz, ott lakik az Asr. Vajon mit takar ez nmag ban?

Egy nagyon fontos jelent s ggel b r, m g pedig ezzel akarja jelezni a Szent r Isten szuverenit s t. Maga a pr f ta ltal is az Asr ez mondatja, ezzel is meger s tve, hogy az Asr, aki mindenek felett ll s r kk val . az, aki tegnap s ma ugyanaz. az Isten, aki most dics s g vel jra visszat r a templomba, s n pe k z tt fog lakozni. s a v ros neve pedig az lesz: Ott van az Asr.

Kedves Testv reim! Adventi v rakoz sunk lassan r vbe rkezik l tszani. Az Asr kegyelme lehajolt hozz nk J zus Krisztusban. Ahogy az Asr az sz vets gben lakozott vel k gy lakozik az Asjsz vets gi ember sz v ben. Igy lehet mai zenete az Ig nknek, hogy ott van az Asr, azaz itt van az Asr k z tt nk.

Ezzel is az Asr kegyelme szeretete mutatkozik meg ezekben a sorokban nemcsak a kor n p n l, hanem a ma ember n l is. s nem v letlen a k nyv befejez gondolata, hiszen az Asr dics s g vel ind tott Ez kiel, s z r akkordk nt pedig ugyanezzel fejezi be. Isten dics s ge, amely beragyogja a ma ember sz v t. H t, had ragyogja a betlehemi j szolban l v gyermek t a mi sz v nket, hogy igy mi is r vbe rj nk, mert az Asr k zel. men!

Kaszaniczki Csongor,

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá