Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 20
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. december 20

“A n p birtok b l azonban nem vehet el a fejedelem, nehogy kitasz tsa ket tulajdonukb l.” (Ez 46,18)

Ne k v nd, ami a m s . Err l sz l az ig ben l v rendelkez s. M g akkor sem helyes ez, ha maga a fejedelem szeretn kitulajdon tani egy alattval ja birtok t. Egyszer s gyakorlati hat rozat ez, amelyre j ha id nk nt figyelmeztet a Mindenhat .

Az ember hajlamos arra, hogy v gyat rezzen olyan dolgok ut n, ami nem az v s nem is neki rendeltetett. Ezzel az emberi er tlens ggel pedig k nnyen megk s rthet ek vagyunk. gy engedett d m s va a k gy nak. gy cs bult el D vid Betsab l tt n. gy pr b lta elt r teni a S t n is J zus Krisztust s milyen j , hogy nem siker lt neki. Egy bk nt is csak azt k n lta neki a S t n, ami mindig is a J zus volt. Amikor v gy d st rzel magadban olyan dolgok ir nt, ami m shoz tartozik, akkor jusson eszedbe Aty nk parancsolata: “ne k v nd felebar tod h z t! Ne k v nd felebar tod feles g t, se szolg j t, se szolg l l ny t, se kr t, se szamar t s semmit, ami az v !.” (2 M zes 20, 17).

J zusnak pontos utas t sa van, hogy mi a teend d, ha gyeng nek rzed magad: “Vigy zzatok, s im dkozzatok, hogy k s rt sbe ne essetek, mert j llehet a l lek k sz, de a test er tlen.” (M t 26, 41). gy v rd az Urat. men!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

 

Szóljon hozzá