Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. prilis 14.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. prilis 14.

“L ssuk csak, elj n- Ill s, hogy levegye.” (Mk.15.36)

A Nagyp ntek a napt rban piros bet s nnep, b r igaz b l vastag fekete bet s k ne hogy legyen, hisz sokan gy szba lt znek, n hol meg fekete sz sz k takar is van k l n Nagyp ntekre-

Csak tudn m minek is gy szolnak, ha Krisztus felt madott s l…

Nem puszta szlogen, hogy Nagyp ntek n lk l nincs H sv t. J zusnak meg kell hallnia, hogy a Felt mad s v gbemehessen s nem csak rt kelhet legyen, de er is sz rmazzon bel le. Am gy nem lett volna m s lehet s g nk elker lni a k rhozatot sem, csakis Isten Fia hal la lltal. Nagy lehet s g van benne, ha komolyan mondjuk s gondoljuk ezt, hisz t rt ntet b rmi, vagy ak rmi, vagy m g att l is roszabb vel nk s szeretteinkel- v g l is nincs g z, mert J zus FELT MADOTT!

No persze ezt akkor, ott m g nem tudt k, J zus teste ott vonaglik a kereszten, utols s hajtoz sait f lre rtik s Ill s nev t v lik felfedezni haldokl szavaiban.

L ssuk csak– A n p l tv nyoss got akar, hinni a szem nek, hesek a csod ra, de j is lenne l tni Ill st aki soha sem halt meg mert gbe ragadta t a Teremt . J lenne nem mindig logikusan gondolkodni, h tha m gis term szet feletti ereje volt ennek a J zusnak-

Elj n-e Ill s… Elm letileg el is j hetne, hisz J zus szem lyesen besz lt vele a megdics l s hegy n mikor M zes is jelen volt (meg h rom szemtan ), “j bar tja” neki.

Hogy levegye– – mi rt is venn le? Hogy megszabad tsa, de hiszen a szabad t . J zusnak nem lev tetni kell, hanem felemeltetni, ezt Nikod musnak mondja a Megv lt . “ s amik ppen felemelte M zes a k gy t a puszt ban, akk ppen kell az ember Fi nak felemeltetnie. Hogy valaki hiszen benne, el ne vesszen, hanem r k lete legyen.” Jn.3.16-17

Keresztel J nos is azt mondja: Neki emelkedni kell, nekem meg al sz llnom. Tal n nem csak a sors fintora, hogy J nos egy fejjel alacsonyabb m r, s a f ldbe sz llt, mik zben J zus keresztre emeltetett. J nos biztosan m st gondolt mikor elk ldte a tan tv nyokat hogy megtudakolja: Te vagy e az elj vend , vagy m st v rjunk?

Az emberis g embers gb l, tisztess gb l, jogk vet sr l levizsg zott ott a Golgota hegy n l, de J zus v ghez vitte amit kellett, s ez az evang lium. ldozat helyetted is! Higgy benne!!! men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá