Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2016. okt ber 4.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2016. okt ber 4.

“Vigy zzatok r az rt, s rizz tek meg-“ Ezsd 8,29

Olvasand : Ezsd 8,24-36

Ezsdr s vesz lyes v llalkoz sba fogott, amikor a tem rdek kincset Szom li n kereszt l hazaviszi Izrael f ldj re, ugyanis a kir lyt l nem k r fegyveres k s retet. Helyette az Istennek mondott ima s a b jt (8,21) erej ben b zik, s s rtetlen l rkezik meg a konvoj az Isten h zainak kincseivel: az ez st-, arany-, s r zed nyekkel. Ezeket b zza tizenk t papi fejedelemre (8,24) a k vetkez szavakkal: Vigy zzatok r az rt, s rizz tek meg!

Isten m r a teremt s hajnal n r b zza az emberre az denkert riz s t, vigy z s t s annak megm vel s t. Ebb l is kider l, hogy az els emberp r nem heny l ssel s lust lkod ssal t lt tte idej t, azonban ez a fajta vigy z s nem j rt izzads ggal s keservvel, mint a b neset ut ni munka. Az ember ugyanakkor uralkodhat is a f ld, s k l n sen els dleges vet lyt rsai, az llatok felett (1M z 1,26.28). Azonban a vesz ly k s bb fel t tte a fej t az ltal, hogy a teremt s lehet s gei feletti uralom helyett a lehet s gek uralkodnak az emberben.

P l apostol arra figyelmeztet, hogy a r d b zott dr ga kincset rizd meg a benn nk lakoz Szentl lek ltal (2Tim 1,14). Naponta k rdezd meg nmagadt l: mit s kiket b zott re d az Isten? K rd Krisztus seg ts g t, hogy az rz s s vigy z s feladat ban ne aludj el, mint a Krisztussal l v tan tv nyok a Gecsem n -kertben, hanem er s dj meg abban Szentlelke ltal. men!

Kir ly Lajos,

Batiz

Szóljon hozzá