Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2016. m rcius 3.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2016. m rcius 3.

“Az rz sz v any k saj t kez kkel f zt k meg gyermekeiket, hogy eledel k legyen n pem le ny nak roml sa idej n.” (Jer.Sir.4,10)

Olvasand Igeszakasz: Jer Sir 4,1-11

Miel tt ezt a mai h tatot elolvasn d, megk rlek T ged kedves olvas , hogy mindenek el tt a m ra kijel lt igeszakaszt olvasd el (Jer Sir 4,1-11). Sz rny s sz vet is megremegtet k p t rul el nk. A babiloni megsz ll s idej n az hez s olyan borzalmas l tv nya t rul a szem el Jeruzs lem utc in, mint amikor egy afrikai orsz g nyomorban l embersereg t l tn nk a Tv-ben. Az ellens ges seregek k t s f l vig nagyon kem nyen k r lz rt k a v rost s megakad lyozt k az lelem bejut s t Jeruzs lembe.

Lehet, hogy volt l m r hes, amikor azt mondtad viccesre fogva, hogy m g a vasszeget is megenn d. De elj tt a pillanat, amikor a korg gyomrod haj t megsz ntethetted. Na de mi van azokkal, akik ezt nem tehetik meg? Akik napokon kereszt l nem vesznek magukhoz elegend lelmet? Mekkora lehet az hs g k?

desap m mes lte azt el, hogy gyermekkor ban elmentek egy szeg nyebb csal dhoz tanulni, s ott a m l keny r ki volt porci zva a gyermekek r sz re. Nem ehettek annyit, mint amennyit szerettek volna. Ez az adagod s most nem kapsz t bbet. Milyen f jdalmas lehetett ezt t rezni gyermekk nt is, s sz l k nt is: enn k, adn k, de nincs mib l. Nem becs lik meg gyermekeink a t z rait, gyakran a kuk ba k t az ki, vagy a sok tel k z tt v logatnak, turk lnak. Gyermekk nt, amikor nekem nem zlett valami, desany m mindig azt mondta: Megenn k ezt a Bukuresti (viccesen gy fogalmazott) gyermekek.

A marad k n p b ne miatt ezt az hs get kellett, hogy t lje, s megt rt nt az is, hogy a saj t gyermekeiket ett k meg. Sz rny ezt olvasni! Els sorban ezt forgassuk ma a sz v nkbe, hogy becs lj k meg Isten f ldi t pl l k t s adjunk rte h l t.

M sfel l az egyik r snak egy gondolata mag val ragadott: k t s f l vig k rbe volt z rva a n p, ez rt heztek, de vajon akkor a mi lelk nk mivel s mennyi ideig van k rbe z rva? Mi ta heztetj k azt a Lelket, amit Isten lehelt az emberbe? Milyen b neid vannak? Mi ta h dolsz azoknak? Vajon meddig b rja m g a lelked az heztet st? Nem rzed gy, hogy j lenne Isten ig j vel t pl lni? men!

Kov cs M ty s P ter,

S ndorhomok

Szóljon hozzá