Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2016. m jus 27.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2016. m jus 27.

“Mert nem mesterk lt mes ket k vetve ismertett k meg veletek a mi Urunk J zus Krisztusnak hatalm t s elj vetel t, hanem mint akik szeml l i voltunk az nagys g nak” (2.P ter 1, 16).

Az id s ember mindig b lcs tan csot tud adni, hiszen m g tte van a meg lt id , annak esem nyeivel, magass gaival s m lys geivel egyar nt. A j tan csot meg lehet sz rni, ami rt k benne, ami maradand s rv nyes a fiatalabb nemzed kre is, azt rdemes megtartani s abban a szellemben cselekedni.
P ter apostol eml keztetni akar, mindarra, ami megt rt nt vele s Mester vel. Asgy besz l ( r) J zus Krisztusr l, mint akihez teljesen oda tapadt lete. Nem hitet , mesterk lt, meghat t rt netekkel akarja altatni vagy breszteni olvas it, hanem t nyleges, megt rt nt esem nyek jra ismertet s vel. A t nyek le r s val vagy elmond s val.
Az oknyomoz riport mindig t bb, mint az esem ny puszta le r sa, rtelmez s, k vetkeztet s is. Ezt a k vetkeztet st is kiolvashatjuk ebb l az Ige-szakaszb l ( 12-21 versek). A szemtanu mindig hitelesen pr b lja visszaadni mindazt, amit l tott, a t rv nysz kre ilyen tanukat id znek be. Neki s mellette m g k t tan tv nynak (Jakabnak s J nosnak) t bb is megadatott mint a t bbinek: h rman ott lehetnek a megdics l s hegy n, a Mester titkot is megoszt vele. Nem vonhat k ts gbe az hiteless ge.
Isten az igehirdet sen kereszt l tartja meg h veit. Lett l gyen rott, olvasott vagy hirdetett Ige, Krisztushoz vezet, m g a “t rv ny is Krisztushoz vezet mester” P l szerint. Az Ige olyan val s gos, mint a mindennapi keny r, gy l t el energi val,ak rcsak az eledel a testet.
Nehogy lelkileg hen halj!
Ap m szav ra eml kezem,
mely ma is l bennem,
Krisztus neve n lk l is
ami let, arra tan t. men.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá