Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2016. febru r 21.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2016. febru r 21.

“Tekints al az gb l, n zz le szents ged s dics s ged hajl k b l! Hol van f lt szereteted s hatalmad? Sz ved dobog s t s irgalmadat visszatartod t lem?” ( zsai s 63, 15)

Az istenf l ember is ker lhet v ls gos helyzetbe, hite meginoghat. K telyek, k ts gek gy t rhetik, rajta is er t vehet olykor a bizonytalans g k nz rz se. T ved s azt gondolni, hogy a h v ember mindezek al l mentes volna.

Nem vagyunk t k letesek, k vetkez sk ppen hit nk sem az , s ez akkor is igaz, ha sz ntelen v gyunk az Asrral val k z ss gre. sellens g nk, a S t n mindent elk vet az rt, hogy elbizonytalan tsa hit nket, hogy ket verjen k z nk s Isten k z .J zusnak P terhez int zett szavai re nk is rv nyesek: “Simon! Simon! m a s t n kik rt titeket, hogy megrost ljon, mint a b z t. De n im dkoztam rted, hogy el ne fogyatkozz k a te hited”(Lk. 22, 31-32a).

El fordul, hogy olyan gondolatod t mad, melyet nem sz vesen mondasz el m snak, de Istennek, igen. Neki elmondhatod im ban azt is, hogy nem rz keled szeretet t, nem tapasztalod hatalma erej t. Ez nem istenk roml s. Eg sz egyszer en n ha van ilyen gondolata az embernek. Nem baj, ezt is elmondhatod Istennek. Csakis neki. Az a j , ha mindent vele akarsz megbesz lni. Keresztel J nos is elbizonytalanodott, k telyei voltak J zus messi si volt ra n zve. Lelk t nyugtalan t k rd s t azonban a lehet legjobb helyen tette fel, J zusn l. N la kereste s kapta meg a v laszt.

Addig nincs baj, am g mindent vele akarsz megbesz lni. El bb-ut bb elt nik bizonytalans god, k telked sed k dd v lik.Csak el ne feledd: minden gondodat re vesd, mert neki gondja van r d (1P t. 5,7). men.

Szil gyi Bal zs

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá