Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2016. febru r 12.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2016. febru r 12.

“Oh, mindny jan, kik szomj hoztok,, jertek a vizekre…” ( sai s 55: 1).

Az otthon mindig haza h v s haza v r. Az atyai h z ajtaja mindig nyitva ll a gyermekek s az unok k el tt. A baj ott kezd dik, amikor nem v gyunk haza, m shol keress k a boldogul st. Azok, akiket az let vagy a jobb meg lhet s idegen vid kre vitt, mindig elmondj k, nagyot dobban a sz v k, amikor meg lelhetik sz leiket vagy testv r ket, mert az otthont nem p tolhatja sem a t bb p nz, sem a nagyobb lux. A szem lyes tal lkoz st sem p tolhatja semmi.
Isten “l gy-ottra” h v mindenkit. Aki Hozz k sz l, az rendbe szedi mag t, ak rcsak az ifjak, amikor tal lk ra k sz lnek, el re elk pzelik nmaguk el tt, milyen lesz az egy ttl t a v lasztottal. Isten r breszt arra, hogy nem neki van sz ks ge r nk, sokkal ink bb nek nk, akik r vagyunk utalva arra, hogy naponta T le k rj nk er t, este Neki adjunk h l t.
J zus is k z ss gre h v: “J jjetek n hozz m mindny jan, akik megf radtatok s megterheltettetek s n megnyugosztlak titeket” ( M t 11:28). Ugyanakkor parancsot is ad: “Vegy tek fel magatokra az n ig mat, s tanulj tok meg t lem, hogy n szel d s al zatos sz v vagyok” ( 29.vers).
A sam riai asszony eljut eg szen od ig, hogy hajtja az r k let viz t.
Ne csak sz ks gedben, bajodba,nyomor s godban, mindig engedelmeskedj Isten h v szav nak.
lland a h v sz ,
felelj r engedelmesen,
mint Aty dnak gyermeke.
men.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá