Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2015. december 9.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2015. december 9.

“Aranyotokat s ez st t ket rozsda fogta meg, s azok rozsd ja bizonys g ellenetek, s megem szti a ti testeteket, mint a t z. Kincset gy jt ttetek az utols napokban!” (Jakab 5,3)

A p nz besz l?

“A p nz rtelmesen besz l, olyan nyelven, amelyet minden nemzet meg rt.” – ll tja Aphra Behn.

Szeret nk p nzt gy jteni, ha lehet min l t bbet. Term szetesen semmi rossz nincs abban, ha valaki gy jt. P l apostol rja a korintusi gy lekezetnek: nem a gyermekek tartoznak kincseket gy jteni a sz l knek, hanem a sz l k a gyermekeknek. (2 Kor 12,14). Tim teusnak pedig ezt rja: Ha valaki az v ir l s az h zn p r l gondot nem visel: a hitet megtagadta, s rosszabb a hitetlenn l. (1. Tim teus 5:8). A gond mindig a gy jt s s felhaszn l s m dj val van. Hogyan gy jt nk, s hogyan haszn ljuk fel p nz nket?

Jakab level ben el t li a tisztess gtelen ton szerzett vagyont, s annak nc l felhaszn l s t. Azoknak a gazdagoknak rja e sorokat, akik m sokat kihaszn ltak s kizs km nyoltak, hogy vagyonukat felhalmozva meger s thess k hatalmukat. Az a munkaad , aki az alkalmazottainak nem adja meg a tisztess ges b rt, az meglopja ket. Manaps g el fordul, hogy a dolgoz t m g a pr baid alatt bocs tj k el, s gy nem j r neki a fizet s. Vagy m sk ppen pr b lj k becsapni s kihaszn lni az embereket.

A p nz megvak that, s meg is sz lalhat: vidd el a m s t, lopd meg a m sikat, vedd el, ami j r neki, er s tsd meg a hatalmad, mert a p nz hatalom. A gazdag ifj a p nz k rd s n l bukott el. Nek nk is el kellene adni mindent, s sz t kellene osztani a szeg nyek k z tt? Nem err l van sz . Kincset gy jteni a mennyben, ahol a rozsda s a moly nem em szti meg, azt jelenti, hogy minden, amink van, azt Istent l kaptuk aj nd kba, hogy, mint s f rok egym s jav ra, s az dics s g re haszn ljuk, vele lj nk. Ez rt nem mindegy, hogy mit tesz nk a vagyonunkkal. A p nz besz l. Mit fog mondani neked Krisztus visszaj vetelekor?

“Aki k ny r l a nincstelenen, az Asrnak ad k lcs n, mert megt r ti j t tem ny t.” (P ldabesz dek 19,17)

Kiss Szabolcs,

Apa

Szóljon hozzá